Albert Genau Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda Bayilik Başvurularını Artırdı

Albert Genau Yönetim Kurulu Başkanı Adil IŞILDAK ile firmanın ürün geliştirme ve bayi stratejisinin kazanımlarını fuar değerlendirmeleriyle birleştirdiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

albert genau 01a

2021 Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda hangi ürünlerinizi sergilediniz?

Bu yıl 17. kez katıldığımız fuarda tüm ürün gruplarımızı sergiledik. Standımızda uluslararası Red Dot tasarım ödüllü tambalkon sistemimiz, otomatik ısıcamlı ve tek camlı giyotin sistemlerimiz, kayar katlanır cambalkon sistemlerimiz, ısıcamlı cambalkon sistemlerimiz, hareketli cephe sistemlerimiz, yeni nesil sürme cambalkon sistemlerimiz, küpeşte sistemlerimizin yanı sıra yeni ürünlerimizden kış bahçesi sistemimiz ve rüzgâr kırıcı sistemimizi tanıtma fırsatı bulduk.

Fuara özel geliştirdiğiniz ya da ilk kez fuarda sergilediğiniz ürün ya da hizmetleriniz oldu mu? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Her sene iki yeni ürün prensibimize bağlı olarak bu yıl da fuarda sergilediğimiz ürün gruplarımızı kış bahçesi ve rüzgar kırıcı ürünlerimizle tamamladık. Fuar geneline kıyasla, standımıza ve tüm sistemlerimize olan ilgi bu yıl da oldukça yoğundu. Yeni ürünlerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki bayilerimizin yüksek beğenisini kazandı.

Fuara ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz? Fuarın sektörünüz ve firmanız adına kazanımlarını geçtiğimiz yıllara kıyaslayarak değerlendirebilir misiniz?

17 yıl boyunca yurt içinde katıldığımız tek fuar organizasyonu olma özelliğini taşıyan fuar, aynı zamanda yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz ile yeni ürünlerimizi buluşturduğumuz bir platform. Yakın coğrafyadan ülkelerinin yanı sıra, bu yıl Avrupa’dan da oldukça fazla ziyaretçi ağırladık. Pandemi nedeniyle art arda iptal edilen Avrupa’daki fuarların bu yoğunlukta etkisi olduğunu düşünüyoruz. Yabancı sektör temsilcilerinin gerek yeni ürün gerekse de yeni tedarikçi arayışına yanıt aradıkları bu fuarı, her sene olduğunu gibi bu yılda başarıyla tamamlamanın memnuniyeti içerisindeyiz.

albert genau 03Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Yeni tedarikçi arayan yerli ve yabancı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek, ürünlerimizi ve iş modelimizi tanıttık. Bayilerimize sektörel rekabette onlara güç kazandıracak yeni ürünlerimiz ve mevcut ürünlerimizde gerçekleştirdiğimiz yenilikleri detaylı olarak aktardık. Albert Genau tamamen bayi odaklı bir firma. İşimizin odağında bayilerimizin gelişimi ve büyümesi için neler yapabiliriz düşüncesi yer alıyor. Türkiye içerisinde şu an 300’ü aşkın üretici bayimizle hizmet veriyoruz. Tek işimiz cambalkon, tek satış kanalımız da bayimiz olduğu için bayimizin her müşteriye ulaşabilmesi bizim için çok önemli. Bu fuar da diğer uluslararası fuarlarda olduğu gibi tüm çözümlerimizi hem bayilerimize hem de ziyaretçilerimize sunabildiğimiz bir fuar oldu. Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’nin en erişilebilir fiyata sahip cambalkon sistemi olarak standımızda sergilediğimiz Statü cambalkon grubu ürünlerimiz ile bayilerimizin piyasada rekabet gücünü arttırdığımız gibi bayi adaylarının da geniş ürün yelpazemiz sayesinde markamız ile yakından ilgilendikleri bir fuar geçirdik. Bu da fuarda ve fuar sonrası yakın dönemde bayilik başvurularının artması ile sonuçlandı.

 

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Piyasaya sunduğumuz ürünlerimizin bir emtiadan, partnerlerimizin de sahipleneceği, tüm dünyada saygı gören, markalı bir ürüne dönüşmesi bizim için ayrıştırıcı. Bu noktada markalaşma konusundaki tutumumuzda ısrarcıyız. Bu da bizi başarıya ulaştıran en önemli unsurların başında bu geliyor. Bu doğrultuda sadece ürün satışı yapan değil, markamızı taşıyabilecek doğru partner arıyoruz. Dolayısıyla standımızı ilk kez ziyaret eden firmalar ile fuar alanında sıcak satış anlaşmaları gerçekleştirmiyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Tüm bayilerimize ve ziyaretçilerimize bizi ziyaret ettikleri için çok teşekkür ederiz. Bu yıl da bizlerin tanıtımını üstlendiğiniz için bir kez daha Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine teşekkür ederiz.

Albert Genau Increases Dealership Applications at Eurasia Window, Door and Glass Fairs

We conducted an interview with Adil IŞILDAK, Chairman of the Board of Albert Genau, in which we combined the achievements of the company’s product development and dealer strategy with fair evaluations.

albert genau 01b

Powered by OrdaSoft!