Mehtap ULUCEVİZ: “Uluslararası Pasaportu Daha Kuvvetli Bir Avrasya Pencere Fuarı İçin  Hep Birlikte Çalışmalıyız”

Fırat Altyapı ve Profil Pazarlama Müdürü Dr. Mehtap ULUCEVİZ ile Fırat’ın atılım ve başarılarla dolu tarihinin en yakın tanıklarından biri olarak 25 yıldan bu yana firmaya kazandırdıklarını, PÜKAD Başkanı kimliğiyle uzun ve kısa vadedeki hedeflerini konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

firatpen 1a

2021 Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda hangi ürünlerinizi sergilediniz?

Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda sektörümüz ve proje firmaları tarafından çok beğenilen yüksek yalıtımlı sürme sistemi Zenia Hebeschiebe ve Zenia Slide, çok katlı yapılarda yüksek rüzgâr yükü dayanımına sahip A ve B sınıfı et kalınlığına sahip 3 contalı Elegance 80, sektörümüzün lokomotif serisi Selenit 75 ve Garnet 70 serilerimizi ziyaretçierimizle buluşturduk. Fuarda oldukça ilgi gören Giyotin Sistemine ek olarak, Panjur Sistemleri, 70 ve 75’lik sürme sistemleri sergilediğimiz diğer serilerimiz arasında yer aldı.

Fuara özel geliştirdiğiniz ya da ilk kez fuarda sergilediğiniz ürün ya da hizmetleriniz oldu mu? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Projelere özel olarak geliştirdiğimiz, sektörümüz ve proje firmaları tarafından oldukça beğenilen A sınıfı et kalınlığına sahip Yeni Garnet 70 Selective Serimizi ilk defa bu fuarda sergiledik. Geçmiş yıllarda olduğu gibi oldukça yoğun ve başarılı bir fuar geçirdiğimizi düşünüyoruz.

Fuara ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz? Fuarın sektörünüz ve firmanız adına kazanımlarını geçtiğimiz yıllara kıyaslayarak değerlendirebilir misiniz?

Pandemi şartlarını düşündüğümüzde bu karşılaştırmayı yapmanın çok sağlıklı olmayacağı kanısındayız. Ancak 20 ay sonra kapılarını açabilen bir fuar oldu. Sektör olarak, Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’na, ihracat ayağının ülkemiz ve firmalarımız için artan önemini de değerlendirdiğimizde daha çok uluslararası boyutta bakmamız gerekiyor. Fuarımız Almanya ile birlikte dünyanın en önemli iki fuarından biri. Bu, herkesin kabulü. “Aynı yıllarda takvim olarak Almanya’dan uzaklaşan bir pencere fuarına denizaşırı coğrafyalardan daha fazla ve nitelikli sektör temsilcilerini önümüzdeki yıllarda nasıl getiririz?” Bunun için çalışmalıyız. Sektörümüzün iç pazardaki temsilcileri zaten fuarda bizleri yalnız bırakmıyor. Kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Fakat uluslararası pasaportu daha kuvvetli bir Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nın sadece biz profil üreticileri için değil, üretici bayiler için de büyük fırsatlar oluşturabileceği aşikar.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuar, hem iç pazar hem ihracat açısından önemli bağlantıları gerçekleştirme fırsatı verdi. Bu görüşmelerin birçoğunun ilk temas olması da sevindirici. Özellikle proje firmalarının satın alma yetkililerinin ve müteahhitlerin ilgisi geçtiğimiz yıllara oranla oldukça fazlaydı. Proje Danışmanlık ekibimizde yer alan deneyimli mühendis kadromuz bu fuarda oldukça başarılı işlere imza attı. İhracat ayağında mesafeler arttıkça sürecin iş ilişkisine dönüşmesi uzayabiliyor. Buna rağmen, ihracat departmanımızın firmamız bünyesine kattığı yeni müşteriler şimdiden var ve görüşmeleri olumlu bir şekilde devam ediyor.

firatpen 1b

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Fuarların etkisini sadece sıcak satışla ölçmeye çalışırsak algı yönetim sürecini pas geçmiş oluruz. Bizlerle fuar esnasında temas sağlayıp uzun zaman sonra süreci tamamlayan müşterilerimiz mevcut. Muhakkak hem bayi bazlı hem bayi üzerinden proje bazlı hem de ihracat bazlı sıcak satış gerçekleştiriyorsunuz. Fakat her şey çok hızlı değişiyor. Ticaretin şartları, ülkelerin ekonomik durumu, müşterilerin beklentileri değişiyor. Siz de sürekli kendinizi yenilemeye ve bu değişimi öngörmeye çalışıyorsunuz. İlk teması fuarda sağladığınız müşterinizde bıraktığınız olumlu izlenimin sizi ne zaman çağıracağını biraz da sizin bu süreci yönetmedeki başarınız belirliyor.  

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine sektörümüze yaptığı katkılar ve kıymetli emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.Mehtap ULUCEVİZ: “International Passport

For a Stronger Eurasian Window FairWe must work together”

We conducted an interview with Mehtap ULUCEVIZ, Fırat Infrastructure and Profile Marketing Manager, in which we received valuable opinions and evaluations about the Eurasian Window, Door and Glass Fairs, and talked about what the fair will bring to the sector in terms of the domestic sunday and exports.

firatpen 1c

Powered by OrdaSoft!