ozay plise ozel lgÖzay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri Kazancını Öz Sermayeye Aktararak Hedefi 12’den Vuracak

Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri Satış ve Pazarlama Müdürü Emrah DÜNDAR ile firmanın kuruluşundan bu yana sürdürdüğü faaliyetler hakkında bilgi aldığımız, üretim stratejisinin yön verdiği gelecek hedeflerine değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ozay plise ozel22

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1978, İstanbul doğumluyum. Mersin Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdim. Sonrasında pazarlama alanında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Yaklaşık 20 yıl PVC sektörünün öncü firmalarında satış ve pazarlama alanında görev yaptım. Bilhassa Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde sürdürdüğüm satış ve pazarlama faaliyetleriyle uzmanlaştım. Yaklaşık 2 yıldır da Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri firmasında Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyorum.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz? (Kuruluşu, m2 bilgisi, personel sayısı gibi)

Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri 2018 yılında kuruldu. Kurucularının sektöre dair geniş tecrübelerini, AR-GE, üretim ve pazarlama faaliyetleriyle destekleyerek sektöre köklü tecrübe ve yenilikçi yaklaşım kazandıran firma, uzmanlık ve profesyonellik anlayışıyla kısa sürede önemli bir pazar payına sahip oldu. Her geçen gün kazancını öz sermayeye aktararak kısa sürede sektörde önemli bir yere gelmeyi başardı. Üretiminin %75’lik kısmını ihraç ederek faaliyet gösterdiği bölgeye ve ülkesine önemli ekonomik katkı sağlamayı sürdürüyor. İstanbul Sultanbeyli’de geniş ürün yelpazesi ve alanında uzman personeliyle faaliyetlerine devam ediyor.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri, plise sineklik ve perde sistemleri konusunda alanında öncü adımlar atıyor. Geniş ürün yelpazesi sayesinde sektörün ihtiyacını karşılıyor. Her türlü ürün tedarikini sağlamanın yanında makine grubu kalıp özel üretim uçlarıyla hizmet veriyor. Sineklik ve perde üretiminin tüm bileşenlerini sağlayan ülkemizin ender firmalarından biri olarak bilinirliğini her geçen gün artırıyor.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri olarak tüm bileşenleri sağlamamız ve stoklu üretim modeli benimsememiz bizi sektörde birkaç adım öne çıkarıyor. Bilhassa sineklik üretimin arttığı yaz döneminde bayilerimizin üretim zincirinin aksamaması adına stoklarımızı üst düzeyde tutarak bayilerimizle sağlıklı bir koordinasyon sağlıyoruz. Bu prensibimiz bizim tercih edilirliğimizi de artırıyor.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

En önemli ilkemiz, tedarik ortaklarımızla sürekli koordineli çalışarak uygun ve kaliteli ürünleri bayi ağımıza ulaştırmak ve nihai tüketicilere hem ekonomik hem de kaliteli ürünler sağlamak.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Takdir edersiniz ki pandemi ile birlikte hem ülkemizde hem dünyamızda ciddi değişimler yaşandı. Dilimize “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” cümlesi yerleşti. Pandeminin birçok sektörü etkilediği dönemde biz yolumuza emin adımlarla ilerlemeye devam ettik ve edeceğiz. İnsanların sağlık konusunda hassas olduğu bir dönemde sinekliğin de önemi ortaya çıktı. Dolayısıyla sinekliğe talep arttı. Biz de köklü tecrübemiz ve yenilikçi yaklaşımımızla artan talebi başarıyla karşıladık.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bilhassa son 2 yılda ihracat odağında büyük atılımlar yaptık. Ciromuzun %75’ini ihracattan karşıladık. Özel bir sandıklama modeli geliştirerek ürünlerimizi yurt dışındaki müşterilerimize sorunsuz bir şekilde ulaştırdık.  Böylece ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı da artırmayı başardık.

ozay plise ozel22b

2022 yılında katılım sağladığınız ve sağlayacağınız fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Biliyorsunuz pandemi sebebiyle ara verilen gözbebeğimiz fuarlar tekrardan başladı. Kurulduğumuz günden bu yana fuarlara büyük önem veriyoruz. Yaklaşık 2 ay önceden başladığımız hazırlıklarla katıldığımız fuarlarda her sene ürün yelpazemizi geliştiriyoruz. 2021’de tüm detaylarını eksiksiz bir şekilde planlayarak katıldığımız fuarların meyvelerini aldık. Özlediğimiz fuarlar gelen yerli ve yabancı misafirlerimizde de hissedildi. Fuarlar aracılığıyla dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırlayarak faaliyet alanımızı genişlettik.

2022 yılını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirebilir misiniz?

Takdir edersiniz ki 2022, hem tüm sektörlerde hem de sektörümüzde ekonomik anlamda ciddi fiyat artışlarının olduğu bir sene oldu. Biz de bu anlamda isabetli kararlar vererek bayilerimizi ve nihai müşterilerimizi fiyat ve kalite anlamında ziyadesiyle memnun ettik.

ozay plise ozel22c

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz?

Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri olarak en önemli hedefimiz ekonomik anlamda kazancımızı öz sermayeye aktararak kaliteli ürünü daha ekonomik fiyatlarla bayimize ve nihai müşterilerimize sunmak. 2023 hedeflerimizi de bu bakış açısıyla 12’den vuracağımıza inanıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle bu güzel söyleşi için Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri adına, ailenin değerli üyesi Özden Bey’e çok teşekkür ederiz. Önümüzdeki ay yine bir fuarımız var. Tüm enerjimizi bu fuara vererek maksimum verim almaya odakladık. Fuarlarımız aracılığıyla üretim faaliyetlerimizi genişleteceğimize inanıyoruz.

Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri will Hit the Bull’s Eye by Transferring Its Revenues to Its Equity Capital

We had an interview with Emrah DÜNDAR, Sales & Marketing Manager of Özay Plise Sineklik ve Perde Sistemleri, in which we not only gained information about the Company’s operations since its incorporation, but also referred to its future goals guided by its production strategy.

Powered by OrdaSoft!