cagdas camÇağdaş Cam ve İlva Grup, Aydın’da 20 Milyon Euro’luk Cam İşleme Tesisi Kuruyor

Cam sektörünün en önemli oyuncularından Çağdaş Cam ile Avrupa’nın en büyük cam işleme şirketlerinden İlva Grup, 20 milyon euro’luk yatırımla Aydın Nazilli OSB’de cam işleme tesisi kuruyor.

 

 

 

cagdas cam b

İtalyan İlva Grubu ile 20 milyon euro’luk yatırımla Nazilli OSB’de kurulan cam işleme tesisinde önümüzdeki aylarda üretime başlayacaklarını belirten Çağdaş Cam CEO’su Serdar Raşit PİRİNÇ, 2020’de pandemiye rağmen çok ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak şu açıklamada bulundu: “Bunlardan biri de İtalyan İlva Grubu ile kurduğumuz ortaklık oldu. İlva Çağdaş Cam Sanayi adıyla kurduğumuz yeni şirketimiz 2021’in üçüncü çeyreğinde üretime start verecek. Bu birliktelik, Türkiye’de cam işleme sektöründe yabancılar ile yapılan ilk ortaklık. Bu, Çağdaş Cam’ın ne kadar güçlü olduğunun da göstergesi. Altyapısının, cam işleme teknolojisinin ve insan kaynaklarının ne kadar doğru ve dünya standartlarında olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

20 Milyonluk Yatırımla 3 Etapta Tamamlanacak

Yeni şirketin genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığını da yürüten Serdar Raşit PİRİNÇ, Nazilli OSB’de kuruluş çalışmaları süren tesisin yapımının üç etapta tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Toplamda 20 milyon euro’luk yatırım hedefliyoruz. İlk etapta, yapımına 2020’de adım attığımız tesisimizi bu yıl tamamlayarak ilk camı almak. İkinci ve üçüncü etap için de yatırım planlarımız devam ediyor” dedi.

250 Kişilik İstihdam Yaratılacak

İlva Grubu’nun da Çağdaş Cam gibi cam işleme konusunda faaliyet gösterdiğini belirten Serdar Raşit PİRİNÇ, “İlva, Avrupa’nın en önemli cam işleme markalarından birisi. Çağdaş Cam olarak biz de insan kaynağı, ekipman, müşteri anlamında çok ciddi bir altyapıya sahibiz. Her iki grubun da güçlü yönlerini dikkate alarak sağlam temelli bir iş birliği yaptık. Görüşmelerimiz uzun zamandır sürüyordu. Geçen sene olumlu sonuçlandı ve hemen harekete geçtik. Ülkemize doğrudan yabancı sermaye getirmenin gururunu yaşıyoruz. Tesisimiz uluslararası bir işletme olacak. Yüksek cam işleme teknolojisi ile kurulacak tesisimizde, İlk etapta 120 kişiyi istihdam edeceğiz. Üçüncü etap sonunda bu rakam 250’ye ulaşacak” diye konuştu.

cagdas cam c

Beyaz Eşya Sanayisi İçin Nitelikli Camlar Üretilecek

Tesiste beyaz eşya sanayisinin ihtiyaç duyduğu fırın, ocak ve davlumbaz camlarının üretiminin yapılacağına dikkat çeken Serdar Raşit PİRİNÇ, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “İleri teknolojili, yüksek kaliteli, sektörün talep ettiği en hassas ürünleri üreten bir işletme olacak. Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok müşterimizin ihtiyacını karşılayacağız. Nitelikli ürünler işleyerek Türk beyaz eşya sanayisine değer katacağız. Birbiriyle rekabet etmek yerine sektöre değer katan bir ortaklık yaptık. Bu işletme Türkiye’de cam işleme sanayisinin gelişimi adına çok önemli bir milat olacak, katalizör görevi görecek.”

Çağdaş Cam and Ilva Group are to establish a Glass Processing Facility worthy of € 20 million in Aydın

Çağdaş Cam among the leading players of the glass sector and Ilva Group among Europe’s greatest glass processing companies are to establish a glass processing facility in Aydın Nazilli Organized Industrial Zone with € 20 million of investment.

Powered by OrdaSoft!