SAHA İstanbul Yola Haluk Bayraktar Başkanlığında Devam Kararı Aldı

SAHA İstanbul 4. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulunu belirledi. SAHA İstanbul’un yeni başkanı yine Haluk Bayraktar oldu. Haluk Bayraktar, “Her alanda tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar var gücümüzle ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

saha istanbul 91a

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 2. en büyük sanayi kümelenmesi, SAHA İstanbul 4. Olağan Genel Kurulu’ndaki seçtiği yeni yönetim kurulu ile Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine tam destek vermeye devam ediyor. Savunma sanayi zirvesini buluşturan genel kurul sonucunda, SAHA İstanbul’un Haluk BAYRAKTAR, başkanlık koltuğunu korudu. 19 Eylül Gaziler Günü’nün de unutulmadığı yeni yönetim kurulunda, ana yüklenicilerden, KOBİ’lere kadar farklı büyüklüklerde ve sektörlerden temsilciler yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen SAHA İstanbul’un 4. Olağan Genel Kurulu, aynı zamanda savunma, havacılık ve uzay sanayinin zirvesine dönüştü.

SAHA Yönetim Kurulu Sektörü Kucakladı

Haluk BAYRAKTAR’ın yeniden başkan seçildiği genel kurul sonucunda yeni yönetim kurulu, savunma ve havacılık sektöründeki ana yüklenicilerden, KOBİ’lere, yazılım firmalarından araştırma merkezlerine kadar geniş bir yelpazede oluştu. SAHA İstanbul’un savunma sanayine üretim yapabilecek potansiyele sahip farklı büyüklüklerdeki firmaları aynı amaç etrafında toplama vizyonu yönetim kuruluna da yansıdı.  SAHA İstanbul, yönetim kurulunda da ana yükleniciler ile KOBİ’leri buluşturdu.

saha istanbul 91b

Yönetim Kurulundaki Firma Sayısı 13’e Çıktı

Yönetim Kurulundaki firma sayısı 9’dan, 13’e çıkan SAHA İstanbul’da; ASELSAN’dan Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, TUSAŞ’tan Prof. Dr. Temel KOTİL, Roketsan’dan Murat İKİNCİ, Altınay Robotik’ten Hakan ALTINAY, YALTEKSAN’dan İlhami KELEŞ, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail KOYUNCU, STM’den Özgür GÜLERYÜZ, OBSS’dan  Zafer ŞEN, Pavo Tasarım’dan Dr. Alper ÖZBİLEN, ARGOSAİ’dan Ümit Yaşar KARADENİZ, Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. İsmail ARI ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nden Dr. Ebubekir KOÇ yeni yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Mustafa VARANK: “Bu Millete Güzel Ülkemize Hizmet Üretme Aşkı”

Genel kurulda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK sözlerine, “SAHA İstanbul 4. Olağan Genel Kurulu vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek başladı. SAHA İstanbul’un çalışmalarının sistemli ve özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu ve bu gelişimi memnuniyetle takip ettiğini belirten Bakan VARANK, “Biliyoruz ki, bu başarının ardındaki temel motivasyon maddi kazanç değil, bu millete güzel ülkemize hizmet etme aşkıdır. Vatansever kodlara sahip böyle girişimler sayesinde ülkemizin savunma, havacılık ve uzay konusunda dünyada öncü bir konuma yükseleceğine ben yürekten inanıyorum” dedi.

Mustafa VARANK: “Sanayi Kümelenmelerini Ulusal Ekosisteme Dahil Etmeyi Hedefliyoruz”

Milli sistemlerin geliştirilmesinin ülke için önemine değinen Bakan VARANK, Milli CNC ve ERP sistemleri gibi SAHA İstanbul’un başlattığı inisiyatiflere gerekli destekleri sağladıklarını belirtti. Yine Bakanlığın SAHA ile yerelde şehirlerimizde sanayi kümelenmelerini geliştirmeyi ve ulusal ekosisteme dahil etmeyi hedefleyen çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Mustafa VARANK: “Fedakâr ve Adanmış Kadrolarla, Başarının Mukadder Olacak”

Ülke olarak kat edecek uzun bir yolumuz olduğunu söyleyen Bakan VARANK, “Bu uzun ve meşakkatli bir süreç. Ancak fedakâr ve adanmış kadrolarla, başarının mukadder olacağı da apaçık bir gerçek” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hükümetimizle birlikte ülkemizi başarıya götürecek bu tarz çabaların büyük bir memnuniyetle her zaman yanında olacağını belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının faaliyetlerinden TEKNOFEST’in ülkeye ve gençlere olan katkısından bahseden VARANK, SAHA İstanbul yönetimini ve paydaşlarını özverili çalışmaları dolayısıyla tebrik etti.

saha istanbul 91c

İsmail DEMİR: “Proje Bütçeleri 5,5 Milyar Dolardan 60 Milyar Doların Üzerine Çıktı”

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Türk savunma sanayisinin durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de 2002 yılında sadece 62 savunma sanayi projesi yürütülürken, günümüzde bu sayının 750’yi geride bıraktığını belirten DEMİR, Bu projelerin bütçelerinin 5,5 milyar dolar düzeyinden 60 milyar doların üzerine çıktığını, sektörde faaliyet gösteren firma sayısının da 56’dan 1.500’e ulaştığını paylaştı.

Sektöre yeni oyuncular kazandıran EYDEP programına işaret eden DEMİR, “Bu programla bütünlük içerisinde çalışan Yetenek Envanteri-YETEN ile sektörümüzü genişletme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz.Önümüzü tıkayacak derecede detaylı ve çok uzun süreçlere tekabül eden faaliyetler yerine kendi standartlarımızla gitmek çok daha yerinde olacaktır" dedi.

İsmail DEMİR: “Kendi standartlarımızla gitmek çok daha yerinde olacaktır”

Savunma sanayi çalışmalarının yerli standartlarla sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Demir “Biraz boş bıraktığımız, dışa bağımlığı bir anlamda kabul ettiğimiz, sertifikasyon ve kalifikasyon gibi süreçlere teslim olduğumuz, kendi iç ve yerli çalışmalarımızı biraz ihmal ettiğimiz bir alan olduğu için sivil havacılık alanına da özel bir ilginin olması gerektiğini, kendi kural ve regülasyonlarımızı çok hızlı hayata geçirmek, bu konuda uzmanlar yetiştirmek zorunda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı şekilde savunma sanayisinde de yabancı standartlar, askeri standartlara bağlı kalarak bazı projelerde önümüzü tıkayacak derecede detaylı ve çok uzun süreçlere tekabül eden faaliyetler yerine kendi standartlarımızla gitmek çok daha yerinde olacaktır. Artık bir şeyleri yerlileştirmek kadar dünyada insanların bakacağı, özeneceği, “Türkiye’de bunlar da yapılıyor” diyeceği, onların bizim peşimizden koşmaya çalışacakları teknolojilerin de sık sık konuşulması, yeni buluşlar, oyun değiştirici taktik ürünlerden bahsedeceğimiz ürünlerin yakın olduğunu umuyorum” diye belirtti.

saha istanbul 91d

KOBİ’lere Öneriler

SAHA İstanbul Genel Kurulunda önemli mesajlar veren DEMİR, KOBİ’lere de şu önerilerde bulundu: “Kobilerimizden de ürünlerini katma değerli ürünlerle çeşitlendirerek diğer sektörlere de hizmet vermelerini öneriyoruz. Bu sayede geniş bir savunma sanayi eko sistemiyle hem ihracat fırsatlarının değerlendirilmesinde hem de çoklu kullanım prensibiyle diğer sektörlere hizmet vermek suretiyle büyümeye devam edeceğiz”

Haluk BAYRAKTAR: “Milyonlarca Vatan Sevdalısı Var”

Genel Kurul açılış konuşmasını yapan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk BAYRAKTAR, şunları söyledi:

“Geçmişte olduğu gibi bugün de her alandaki çığır açıcı gelişmelere karşı çıkanlar, çatlak ses çıkaranlar ve iftira atanlar olabilir. Engellemeler, yıldırmak isteyenler hiçbir zaman bitmeyecek. Ama biliyoruz ki artık Türkiye'nin "yakarız ama yurtdışına uçak sattırmayız" denilen ve fabrikaları kapatılan bir Nuri Demirağ hikayesine tahammülü yok. Uçak bombası imal ederken soba borusu üretmek zorunda bırakılan bir Şakir Zümre veya fabrikasında meydana gelen patlamayla şehit olan bir Nuri Kıllıgil deneyimine de tahammülü yok. Biliyoruz ki geliştirdiği uçağı sertifikasız uçurdu diye hapsedilen ve önü kesilen Vecihi Hürkuş yalnızlığına karşı da ses çıkaracak milyonlarca vatan sevdalısı var

saha istanbul 91e

Haluk BAYRAKTAR: “Milli Teknoloji Hamlesi Olmazsa Olmazıdır”

Bunlar ve benzeri hadiselerin tekerrürüne karşı en ufak bir esnekliğimiz yok. Tüm gücümüzle engellemelerin ve yıldırma politikalarının karşısında duracağız. Geçmişte gelişimin ve ilerlemenin önüne çıkarılan engeller yüzünden çok vakit kaybettik. Meydan acentelere ve distribütörlere kaldı. Ancak Türkiye artık bir yüz yıl daha kaybedemez. Bilgi ve teknoloji çağında acentelere, distribütörlere de ihtiyaç yok. Çünkü bilgi çağında ürünler eskiden olduğu gibi aracıyla değil, aracısız ve doğrudan ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor. İşte bu yüzden Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu bu ülkenin güçlü ve bağımsız geleceği için olmazsa olmazıdır. Her alanda hayata geçirilen millileşme vizyonu tam da bu nedenlerle güçlü yarınlara ilerleyecek Türkiye'nin vazgeçilmezidir.”

Yüzde 83’ü KOBİ’lerden Oluşuyor

SAHA İstanbul’a üye firmalarının yüzde 83’ünün KOBİ’lerden oluştuğunu belirten Bayraktar, “Bununla birlikte bünyesinde ASELSAN, TUSAŞ, BAYKAR, ROKETSAN, MKE, ASFAT gibi kamudan ve özel sektörden ana yüklenici firmalar ve sanayi ile çalışma potansiyeli yüksek 21 üniversitemiz de bünyemizde yer alıyor.  Bu yapımızla, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, Kamu-Sanayi-Üniversite iş birliği ile milli yetenekler geliştirerek savunma, havacılık ve uzay sistemleri üretme potansiyeline sahip bir küme olarak öne çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

SAHA Istanbul Decided To Get Back on the Road Under the Leadership of Haluk Bayraktar

SAHA Istanbul identified its new board of directors during its 4th Ordinary General Assembly. Haluk Bayraktar has become the new chairman of SAHA Istanbul again. Haluk Bayraktar said “We will continue on our way with all our strength and determination until we reach the goal of a fully independent Turkey in all aspects.”

saha istanbul 91f

Powered by OrdaSoft!