İKMİB, Türk Firmalarını Dünya Devleriyle Buluşturdu

Plastik endüstrisinin bölgedeki en önemli fuarı olan Plast Eurasia İstanbul, bu yıl 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında 30’uncu kez plastik endüstrisi devlerini buluşturdu.

Fuar sırasında Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen alım heyeti organizasyonunda, 4 farklı ülkeden gelen alıcılar ile Türk firmaları arasında verimli iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

 

 

ikmib fuar 1a

Pandemi sebebiyle 2020 yılında gerçekleştirilemeyen 30. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Plast Eurasia İstanbul 2021, 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Fuarla eş zamanlı olarak, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve İKMİB organizasyonunda düzenlenen alım heyeti organizasyonu kapsamında Türk plastik sektörü temsilcileri Bulgaristan, Cezayir, Kosova ve Şili’den katılan firma temsilcileri ile bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Ayrıca alım heyetleri Türk firmaların stantlarını ziyaret ederek iş birliği görüşmelerinde bulundu.

Fuara katılan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil PELİSTER, İKMİB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun DEMİR, İKMİB Denetim Kurulu Üyeleri Halil Gökhan CAN ve Erkan AYDIN, PLASFED Başkanı Ömer KARADENİZ ve PAGDER Başkanı Selçuk GÜLSÜN katılımcı firmaları ziyaret ederek, başarılar diledi.

Adil PELİSTER: “Plastikler ve Mamulleri Sektörümüzün İhracatı Yüzde 43,12 Arttı”

Fuara ilişkin bilgi veren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil PELİSTER, “Plastik sektörünün en önemli fuarlarından olan Plast Eurasia İstanbul, 30 yıldır sektörü uluslararası platformda buluşturan ve Avrupa’nın her yıl düzenlenen en büyük plastik endüstrisi fuarı. Pandemi dolayısıyla geçen yıl gerçekleştirilemeyen fuarın bu yıl 30’uncusu uzun bir aradan sonra sektörü fiziki olarak tekrar bir araya getirdi. Fuarın katılımcı firmalarımıza en yeni, en son teknolojileri yakından görme fırsatı sunduğuna, yeni iş birlikleri için önemli bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Biz de İKMİB olarak fuar kapsamında alım heyeti düzenleyerek sektörümüzün ihracatına yönelik potansiyel ülkelerden getirdiğimiz alıcılar ile Türk plastik sektörümüzü buluşturduk. Bu yıl fuarın açılışını TİM Başkanımız İsmail GÜLLE ile birlikte gerçekleştirdik. Fuarda plastik sektöründe faaliyet gösteren İKMİB üyesi 137 ihracatçı firmamız katılımcı olarak yer aldı. İKMİB Yönetim Kurulu Muhasip Üyemiz Tayfun DEMİR, İKMİB Denetim Kurulu Üyemiz Halil Gökhan CAN, PLASFED Başkanı Ömer KARADENİZ ve PAGDER Başkanı Selçuk GÜLSÜN ile birlikte katılımcı firmalarımızı ziyaret ettik. Plastik sektörü, kimya sektörümüzün 16 alt sektörü arasında, en çok ihracat gerçekleştiren sektör olarak ilk sırada yer alıyor. Bu yıl ocak-kasım döneminde gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri ihracatı 8,14 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl aynı döneme kıyasla sektör ihracatı yüzde 43,12 arttı. Önümüzdeki dönemde de sektörümüzün performansının artarak devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

ikmib fuar 1b

Powered by OrdaSoft!