İKMİB Başkanı Adil PELİSTER TİM Başkan Vekili Oldu

TİM’de Mustafa GÜLTEPE’nin başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yapıldı. Yeni yönetimde TİM Başkan Vekilliği görevini, İKMİB Başkanı Adil PELİSTER üstlendi.

TİM Başkan Vekili Adil PELİSTER, İKMİB’de kimya ihracatçılarına verdikleri sözü tuttuklarını ve TİM’in yeni yönetiminde kimya ailesini en üst düzeyde temsil edeceklerini söyledi.

İki dönemdir İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve güçlü yönetimi ile kimya sektörünü ihracatta birinciliğe taşıyan Adil PELİSTER, Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanlığına seçilen Mustafa GÜLTEPE’nin yeni yönetim kurulunda TİM Başkan Vekili olarak görev yapacak.

 

 

 

tim 95a

Adil PELİSTER: “Güçlü İhracat Ailemizle Birlikte Yeni Hedeflere Yürüyeceğiz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin yeni yönetimiyle birlikte Türkiye’nin dünya ihracatından aldığı payı artırmak için çalışacağını ifade eden TİM Başkan Vekili ve İKMİB Başkanı Adil PELİSTER, “Öncelikle TİM Başkanımız Sayın Mustafa GÜLTEPE’yi kutluyor ve yeni yönetim kurulumuza başarılar diliyorum. Ülke ekonomimizin büyümesinde, sanayimizin gelişmesinde ve istihdamımızın artmasında ihracat ailemiz çok önemli bir rol üstleniyor. TİM çatısı altındaki 27 sektör ve 61 ihracatçı birliği ile güçlü ve büyük bir aileyiz. Özellikle son 2 yıldır ihracatta tarihi rekorlara imza atarken; ihracatımızın niteliğini artırmak, “Made in Türkiye” kalitesini dünyanın dört bir yanına taşımak, küresel ihracattan aldığımız payı yükseltmek ve kilogram başına ihracat değerimizi en üst seviyeye taşımak için güç birliğiyle çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde yine aynı ortak akıl ile hareket ederek, Türkiye’ye ihracatta eşik atlatacak vizyon dolu projelere imza atacağımıza inanıyorum. İKMİB’de kimya ihracatçılarımızla yakaladığımız sinerji ile kimya sektörümüzü ihracatta birinciliğe taşımayı başardık. Kalıcı birincilik için de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte söz verdiğimiz üzere TİM yönetim kurulunda da kimya ihracatçılarımızı en üst düzeyde temsil edeceğiz. İhracat ailesi olarak TİM’in önderliğinde yeni rekorlar kıracağımıza ve Türkiye’yi ihracatta bir üst lige taşıyacağımıza inanıyoruz. Bir önceki dönem TİM Başkanımız olan İsmail GÜLLE’ye de bugüne kadarki özverili ve başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

President of İKMİB Adil PELİSTER Became the Deputy Chairman of TİM

Distribution of tasks was made in the new board of directors formed under the chairmanship of Mustafa GÜLTEPE at TİM. In the new administration, İKMİB President Adil PELİSTER assumed the role of Deputy Chairman of TİM. Deputy Chairman of TİM Adil PELİSTER said that they kept their promise to chemical exporters at İKMİB and that they will represent the chemistry family at the highest level in the new management of TİM.

Powered by OrdaSoft!