İDDMİB, Hırdavat Sektörünü Bir Araya Getirdi

İDDMİB, 16 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği Hırdavat Sektör Toplantısı’nda sektör temsilcilerini buluşturdu. Toplantıda Türk hırdavat sektörünün bugünü masaya yatırılırken geleceğine de projeksiyon tutuldu.

İDDMİB (İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin TECDELİOĞLU ve Denetim Kurulu Üyesi Hırdavat Sektör Komite Başkanı Ferruh ÖZKAN’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Dr. S. Armağan VURDU ile Genel Sekreter Yardımcısı Muharrem KAYILI da katılım gösterdi.

 

 

idmib 77a

Toplantının açılış konuşmasını yapan İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin TECDELİOĞLU, birlik faaliyetleri ve sektör ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Tüm katılımcıların kendini tanıtmasından sonra İDDMİB Denetim Kurulu Üyesi ve Sektör Başkanı Ferruh ÖZKAN, hırdavat sektörü sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye İhracatını %23 Artırdı

Toplantıda İDDMİB’in Ticaret Bakanlığı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen Türkiye’deki 26 temel sektörden inşaattan mobilyaya, otomotivden tarıma, 9 sektörün temel tedarikçisi olduğu belirtilen hırdavat sektörünün aynı zamanda 6 sektörün de yardımcı ürün tedarikçisi olduğu ifade edildi. Toplantıda şu istatistikler paylaşıldı:

“2021 yılı itibariyle dünya ihracatından %2,9 pay alınan sektörde lider ülke Çin. Çin’i takip eden diğer ülke ise sırasıyla Almanya ve ABD. Sektörün Dünya ithalatından aldığı pay ise %2,1. 2021 yılında bir önceki yıla göre ihracatını %23 artıran Türkiye’nin en çok sektör ihracatı yaptığı ülkeler sırasıyla Almanya, Irak ve ABD.

Hardware Eurasia Fuarı Dev Randevusuna Hazırlanıyor

Sektör istatistiklerinin ardından İDDMİB Denetim Kurulu Üyesi ve Sektör Başkanı Ferruh ÖZKAN, sunumunda hem geçmiş hem de gelecek birlik faaliyetlerine yer verdi. Info stantlardan Ur‐Ge heyetlerine, çalıştaydan alım heyetlerine ve daha birçok organizasyonunun yapıldığı sektörde, gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonların da sektörün tanıtılması ve ihracatının artması için büyük bir önem taşıdığı vurgulandı. Yurtdışındaki işbirlikleri haricinde yurtiçinde de yapılan işbirlikleri bulunmakla birlikte HISİAD (Hırdavat Sanayicileri ve İşadamları Derneği) tarafından Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Hardware Eurasia Fuarı’nın ikincisinin de 2023 yılının Mart ayında gerçekleştirileceği belirtildi.

 

idmib 77b

Gelecek Fuar Ajandası Paylaşıldı

TÜYAP Fuar Satış Direktörü Ragıp ERGİN, Meksika – Expo Nacional Ferretera ve LasVegas – National Hardware fuarlarını Türkiye’ye getireceklerini ve ileriki günlerde bu konuda da çalışmaları olduğunu ayrıca Mayıs 2023’de düzenlenecek Hardware Euraisa Fuarı’na firmaların katılımlarını artırmak yönünde birliklerle iş birliğine gidilmesi yönünde fikirlerini sundu. DTK Eximbank Müdür Yardımcısı Ahmet KOLUKISAOĞLU Eximbank ve ihracatçılara verilen krediler ile sigorta seçenekleri konusunda bilgi verdi. Sektör toplantısına konuşmacı olarak davet edilen Metehan DEMİR de Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında yaptığı değerlendirmenin ardından katılımcıların sorularını cevapladı. Toplantının kapanış konuşmasını yapan İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin TECDELİOĞLU, birlik ve sektör olarak tüm ihracatçılara her türlü yardıma açık olduklarını belirtti.

İDDMİB Gathered the Hardware Industry

İDDMİB gathered industry representatives at the hardware industry meeting held on June 16. During the meeting, the present of the hardware industry was discussed and projections were made for its future.

Powered by OrdaSoft!