turksmd 79aTürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından 2 yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin kazananları belli oldu. Cosentino’nun gold sponsorluğunu üstlendiği tören, yapı sektörü paydaşlarını bir araya getirdi.

 

 

 

turksmd 79b

Türk mimarlığının Oscarı sayılan “TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri”, 8 Ekim’de Ankara’da yapılan törenle sahiplerini buldu. Bien ana sponsorluğunda, Cosentino ve Reynaers Aluminium’un gold sponsorluğunda, Şişecam’ın silver sponsorluğunda ve Arkitera’nın medya sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe; mimarlık ofislerinin yanı sıra yapı sektöründe yer alan yatırımcı, müteahhit, mühendis-müşavir ve yapı malzemesi üreticileri gibi farklı paydaşlar katıldı. Yapı sektörü için seçkin bir buluşma özelliği taşıyan törende; Büyük Ödül, Basın-Yayın Ödülü, Mimarlığa Katkı Ödülü, Yapı Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde 5 dalda ödül sahiplerini buldu. 2021– 2022 Dönemi 15. Ödül Jürisinde Enis ÖNCÜOĞLU (Jüri Başkanı), Kerem ERGİNOĞLU, Orçun ERSAN, Tülin HADİ, Metin KILIÇ, Özcan UYGUR, Kerem YAZGAN ve Tülin ÇETİN (Yedek Üye) yer aldı.

Alper ŞENSAN: “Mimarlığa Değer Katan Etkinlikleri Desteklemeyi Sürdüreceğiz”

Etkinliğin gold sponsoru Cosentino Türkiye Ülke Müdürü Alper ŞENSAN, ödül törenine yönelik şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde mimari sektörüne değer katan ve geliştiren birbirinden özel projenin ödüllendirildiği bir akşama şahitlik ettik. Böyle önemli bir vizyonu sahiplenen Türk Serbest Mimarlar Derneği’ne teşekkür etmek istiyorum. Kendi sektörümüzde dünya lideri olarak standartları yukarı çekerken, ülkemizde de yapı sektörünün önemli bir oyuncusu olmanın gururunu yaşıyoruz. Böylesine önemli bir anlayışı desteklemekten ve bir paydaşı olmaktan çok mutluyuz. Yapı sektörüne ve mimarlığa değer katan etkinlikleri desteklemeyi sürdüreceğiz.”

TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri’nde ödül alan isimler şöyle sıralandı:

         Büyük Ödül    Nevzat SAYIN

         Yapı Ödülü

         Bangladeş Halk Cumhuriyeti                                     

         Kançılarya Yerleşkesi,

         Bütüner Mimarlık

         Bilim ve Teknoloji Merkezi,

         Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi,

         Lefkoşa, SKA Mimarlık

         Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi                                           

         Merkezi, Yalın Mimarlık

         Mimarlığa Katkı Ödülü        

                   Kemal ARAN

                   Murat GERMEN

                   Aura İstanbul

         Basın-Yayın Ödülü

                   Yasemin ŞENER

                   Bodrum Mimarlık Kitaplığı

                   Eşik Programı

         Jüri Özel Ödülü

                   Onaranlar Kulübü

                   Nilay ÖRNEK

TurkSMD 15th Architecture Awards Were Handed to Their Winners 

Winners of the Architecture Awards biannually distributed by Turkish Association of Freelance Architects (TürkSMD) were announced.

Powered by OrdaSoft!