Yavuz EROĞLU, Türk Plastik Sektörünü Avrupa’da Temsil Edecek

Avrupa plastik pazarını yöneten EuPC Yönetim Kurulu Üyeliğine ilk kez AB üyesi olmayan bir ülke olan Türkiye’den seçilen Yavuz EROĞLU, tekrar aynı göreve oybirliği ile seçilerek güven tazeledi.

Avrupalı 50 bin plastik üreticisini temsil eden, 1 milyon 600 bin kişinin çalıştığı, 280 milyar Euro’luk yıllık ciroya sahip Avrupa Plastik Üreticileri Birliği (EuPC) Yönetim Kurulu’na ilk kez Türkiye’den bir isim seçildi. Bugüne kadar sadece AB üyesi ülke temsilcilerinin yer alabildiği 8 kişiden oluşan EuPC Yönetim Kurulu’na Yavuz EROĞLU tekrar oybirliğiyle seçildi. Türk plastik sektörünün Avrupa’daki sesi olan Yavuz EROĞLU, EuPC’de ülkemizi temsil etmeye devam edecek.

 

pagev w101 1

İlk Türk Unvanı

Plastik sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olan EUPC, Avrupa Birliği Parlamentosu’nda plastikle ilgili kararların alınmasında etkin rol üstleniyor. Avrupa’daki çevre ve yeni düzenlemeler başta olmak üzere sektörü ilgilendiren tüm konularda söz hakkına sahip EuPC, tarihinde ilk kez Avrupalı olmayan yönetim kurulu üyesi seçmiş oldu. Türk plastik sektörünün çatı kuruluşu PAGEV ve TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanlıklarını da yürüten Yavuz EROĞLU, İcra kurulu üyeliği yaptığı Avrupa Plastik Üreticileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen ilk Türk unvanına da sahipti.

Yavuz EROĞLU: “AB ile Plastik Sektöründeki İlişkilerimizin Güçlenmesi Adına Fırsat”

Türk plastik sektörü adına üstlendiği misyondan dolayı gururlu olduğunu belirten Yavuz EROĞLU, “Ülke ekonomimizin büyümesine katkı sağlayan Türk plastik sektörü, üretim kapasitesi ile Avrupa’da ikinci, dünyada altıncı sırada. Başarılı üretim, ihracat ve büyüme performansına sahip sektörümüzü, Avrupa’da ve dünyada liderlik koltuğuna oturtmak en önemli hedeflerimiz arasında. Yalnızca üretim ve satış odaklı değiliz. Sorumlu Endüstri, Sorunsuz Çevre mottosu ile çalışıyoruz. Türkiye’de yaptığımız çalışmaları ve değişimi gören plastik sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu Avrupa Plastik Üreticileri Birliği, sadece AB üyesi ülke temsilcilerinin yer alabildiği 8 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’nda Türk plastik sektörüne temsil hakkı verdi. Bu karar, şahsımın seçilmesinin ötesinde Türkiye’deki dinamizme olan inancın da işareti. EuPC yönetiminde olmamı; Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olan Avrupa Birliği ile plastik sektöründeki ilişkilerimizin güçlenmesi ve iş birliğimizin artması adına fırsat olarak görüyorum” dedi.

EuPC’nin, Avrupa’daki birçok projesini PAGEV aracılığı ile Türkiye’ye taşıdıklarını hatırlatan Yavuz EROĞLU, “sektörümüzün hedefleri doğrultusunda Türkiye ve yurt dışında sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarımıza proaktif olarak devam edeceğiz. Sektörümüzün sesini, Avrupa’ya ve dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu.

pagev w101 2

Avrupalılara Seslendi

Oy birliğiyle EuPC Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Yavuz EROĞLU, Genel Kurul sonrası, ‘Plastik için Döngüsel Gelecek’ temasıyla yaptığı konuşmasında, “Çevreyi ancak bilimin ışığında, karbon ayak izi hesabına dayanan yöntemle koruyabiliriz. Karbon Ayak İzi ve Yaşam döngü analizine dayanmayan yaklaşımlar yanlıştır, akıl ve dolayısıyla bilim dışıdır. Aksi halde, insanların iyi niyetli çevre hassasiyetini, siyasi amaçlarına ulaşmak için kullanan bir grup şarlatanın, insanları aldatmasına müsaade edersek bundan en çok çevre ve halk sağlığı zararlı çıkar. Bu konunun önemine dair en çarpıcı örneği pandeminin akut döneminde, bulaş tehlikesinin önlenmesine yardımcı olan tek kullanımlık plastik ambalajların kullanılmasında yaşayarak gördük. Atık yönetimi, atıkların kaynağında ayrı toplanması, geri dönüşüm, depozito gibi çağdaş çözümleri yaygınlaştırmamız gerekiyor. Atıklar, yeşil dönüşümü sağlamak için stratejik hammadde haline geldi. Avrupa’da geri dönüşüm sanayisinin gücü ve yatırımlarıyla öne çıkan Türkiye’de, kurmakta olduğumuz PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi ile Avrupa’daki plastik ve geri dönüşüm sektörüne de katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu alanda Avrupa ile Türkiye öncü olmalı ve bölgemizi dünyanın geri dönüşüm ve çevre teknolojileri üssü haline dönüştürmeli” dedi.

Yavuz EROĞLU is to Represent the Turkish Plastics Industry in Europe

Having been elected as a Board Member of EuPC, which manages the European plastics market, for the first time from Türkiye, a non-EU country, Yavuz EROĞLU, has unanimously been re-elected to the same position, and restored trust.

Powered by OrdaSoft!