Egepen Deceuninck’ten Enerji Tasarrufu Sağlayan Çözüm Önerileri

Enerji tasarrufu alanında bilinçlenmeyi arttırmak üzere ülkemizde her yıl ocak ayının ikinci haftası “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlanıyor.

 

 

 

 

 

egepen 103 4

Enerji tasarrufu, sürdürülebilir bir gelecek oluşturma çalışmalarında kritik bir rol oynuyor. Dünya genelinde artan enerji ihtiyacını karşılayabilmenin yolu ise, yüksek maliyetlerden kaçınarak enerjiyi doğru şekilde kullanmaktan geçiyor. Türkiye’de enerjinin yüzde 35’inin konutlarda ısınma amacıyla kullanıldığını belirten Egepen Deceuninck Genel Müdür Yardımcısı Tamer ÖZEN, doğru kapı ve pencere tercihi yapılmadığında ısı kaybı ve enerji verimsizliği yaşandığını vurguluyor.

“PVC Kaplı Pencere ve Kapı Sistemleri Enerji Tasarrufuna Yardımcı Oluyor”

“Enerji Verimliliği Haftası” dolayısıyla açıklamalarda bulunan Egepen Deceuninck Genel Müdür Yardımcısı Tamer ÖZEN, “Enerji, gıda ve su krizi kapımızda. Sürdürülebilir yaşam ve dünyamızın geleceği için enerjiyi verimli şekilde kullanmayı ikinci plana bırakmamız mümkün değil. Tüm dünyada artan nüfus artışı ile beraber enerjiye duyulan ihtiyaç da artıyor. Şu anda Türkiye’de enerjinin %35’i, konutlarda ısınma amacıyla tüketiliyor. Evlerdeki ısı kaybının dörtte biri ise yanlış pencere ve kapı tercihinden kaynaklanıyor. Bu nedenle özellikle evlerimizde ve ofislerde kapı ve pencereleri doğru tercih etmek büyük bir önem taşıyor. Günümüzde geliştirilen PVC kaplı pencere ve kapı sistemleri, son teknoloji ile üretildiği için hem ısı ve ses yalıtımı hem de uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. Özellikle yağmurlu havalarda yağmur alma ve hava geçirme gibi sıkıntı yaşatmayan PVC kapı ve pencereler, enerji tasarrufunda etkili bir rol oynuyor,” şeklinde konuştu.

“Ar-Ge Merkezimizde Tasarrufa Yönelik Ürünler Geliştiriyoruz”

Ar-Ge merkezlerinde enerji tasarrufuna katkı sağlayan yenilikçi ürünler geliştirdiklerini belirten ÖZEN, “Ege Profil olarak 2017 yılında kurduğumuz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescilli Ar-Ge merkezimizde, enerji tasarrufuna katkı sağlayan yenilikçi ürünleri tasarlayarak kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. Özellikle ‘Pasif Ev Komponenti Sertifikası’ almaya hak kazanan Legend Serisi, ses ve hava yalıtımında üst düzey bir performans sağlıyor. Bu ürünlerimizin yanı sıra, pencere ve kapıda sorun yaşayan tüm tüketiciler için hayata geçirdiğimiz Assist Hizmetimiz ile PVC pencere ve kapılardaki tüm sorunlar için müşterilerimize hızlı ve pratik çözümler üretiyoruz. PVC pencere ve kapılardaki kanat ayarsızlıkları, çift açılım arızası, ısı kaybı, su ve rüzgâr sızdırması ve benzeri şikayetlerde yardımcı oluyoruz,” ifadelerini kullandı.

Suggestions for Energy Saving Solutions from Egepen Deceuninck”

Every year, the second week of January is celebrated as “Energy Saving Week” in our country in order to raise awareness in the field of energy saving. Egepen Deceuninck Deputy General Manager Tamer ÖZEN, in his statement on the issue that becomes ever increasingly important with each passing year, draws attention to the fact that energy saving starts from homes by saying that,“We can leave cities with higher quality of life to future generations by reducing energy consumption in the buildings we live in”.

Powered by OrdaSoft!