dormakabaDormakaba’dan, Revit Plug-in ile BIM Destekli Mimari Danışmanlık

Binaların planlanması, inşası ve bakımı için güncel ve doğru ürün verileri sağlayarak müşterilerini destekleyen Dormakaba, kapsamlı bir BIM nesneleri kitaplığı sunmanın yanı sıra, spesifikasyon sürecini kolaylaştırmak için tasarladıkları gelişmiş bir BIM özellikli planlama araçları ve eklentileri paketi geliştirdi.

 

 

 

dormakaba w104

Model, ister Revit ister Archicad kullanılsın, ihtiyaç olan belirli bilgilerin kolayca doldurması ve BIM modelinin güncellemesi için kullanıcıları destekleyerek hem kontrolün elde tutulmasını hem de her modelin anlaşılır tutulmasını sağlıyor. Diğer yandan, pazar lideri özellik geliştirme araçları, şartnameler, çizimler, kablo şeması ve ilgili BIM model verilerini geliştirmek için, excel ve metin dosyaları dahil, çeşitli biçimlerde sağlanan verilerle çalışılmasına olanak tanıyor. Bir diğer özelliği ise, proje tasarımı geliştikçe şartname değişikliklerini yansıtmak için bilgilerin otomatik olarak güncellenmesine imkân sunması.

Dormakaba BIM Nesneleri ve Hizmetleri ile Çalışmanın Avantajları

BIM, inşaat sürecine dahil olan tüm kişiler için önemli avantajlara sahip. Maksimum avantajın verimli ve etkili bir şekilde verilmesini sağlıyor.

Gelişmiş İş Birliği: BIM çalışma metodolojisi, ekiplerin proje modellerini paylaşması, planlamayı koordine etmesi ve tüm paydaşlara istedikleri anda güncel proje bilgilerini sağlaması avantajları ile öne çıkıyor.

İnşaat Önce Projenin Görselleştirilmesi: 3D görselleştirmeler, müteahhitlerin ve proje sahiplerinin alanın nasıl görüneceğini deneyimlemelerini sağlarken, inşaat başlamadan önce değişiklik yapma kabiliyeti sunuyor.

Azalan Riskler: Problemler, tasarım evresinin oldukça erken bir aşamasında tanımlanarak, doğru bilginin doğru zamanda mevcut olduğundan emin olunmasını sağlıyor ve başarılı bir projeyi tamamlamak için bu önemli adımı destekliyor.

Daha Yüksek Güvenlik: Tehlikeleri probleme dönüşmeden saptayarak, inşaat güvenliğinin arttırılmasını ve tesis lojistiğini önceden görselleştirip planlayarak fiziksel riskleri önlüyor.

Maliyet Açısından Daha Fazla Etkinlik: Başlangıçtan itibaren daha fazla genel bakışa sahip kılarak, sonraki pahalı ve zaman alan değişiklikleri en aza indiriyor.

Kolay Tesis Yönetimi: Bina sahipleri ve müteahhitler, bina operasyonları için tasarım ve inşaat sırasında üretilen BIM verilerine bağlanabiliyor.

 

Dormakaba Revit Plug-in Nedir, Ne Yapar?

  • Spesifikasyon çalışması sonucunda elde edilen verilerin, projenize entegre edilerek tek kaynaktan kolayca görüntülenmesini sağlar.
  • Ana modele erişim gerektirmeden kapıları ekibe hızlı bir şekilde aktarır ve spesifikasyon süreci başlar.
  • Böylece bütün aksesuarlar projenizdeki kapı elemanlarına entegre olur ve Revit içerisinde eş zamanlı görüntülenir.
  • Spesifikasyon ekibi şartname çalışmasını hazırlarken kullanıcılar da ana model üzerinde çalışmaya devam edebilir.
  • Dormakaba’nın deneyimli Spesifikasyon Ekibi süreç boyunca kullanıcılarla birlikte ilerler.
  • Proje modelinize ihtiyaç duyulmaz, yalnızca açıklıklar için parametreleri dışa aktarır.
  • Veri transferi güvenli ve kolaydır; aynı zamanda modelinizin boyutunu arttırmaz.
  • Kapı aksesuar listeleri modeliniz içerisine eksiksiz olarak gömülür.
  • Kapılara ait bütün aksesuarlar Revit içerisinde görüntülenir.
  • Spesifikasyon raporları doğrudan Revit kullanılarak oluşturulur.
  • Eklenti, ihtiyaç ve istekler doğrultusunda tasarlanmıştır.

BIM Supported Architectural Consultancy with Revit Plug-in from Dormakaba 

Supporting its customers by providing up-to-date and accurate product data for the planning, construction and maintenance of buildings, Dormakaba has developed an advanced suite of BIM-enabled planning tools and add-ons designed to streamline the specification process, as well as offering a comprehensive library of BIM objects.

Powered by OrdaSoft!