Dünyada 5 Kıtaya Adını Yazdıran ASAŞPEN, Pandemide 7 Ülkeyi Daha İhracat Rotasına Ekledi

ASAŞ PVC Panjur Pazarlama ve Satış Direktörü Tuncay MUTLU ile firmanın faaliyet alanları ekseninde öne çıkan yönlerini, son dönemde yürüttüğü çalışmaları ve dünyada en çok tercih edilir marka olmanın sırlarını ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

asaspen 1a

ASAŞPEN’in piyasada öne çıkaran özelliklerden bahsedebilir misiniz?

ASAŞPEN olarak 1997 yılından bu yana PVC pencere ve kapı sistemleri üretimi yapıyoruz. Faaliyete başladığımız ilk günden itibaren ihracat odaklı çalışıyor, dünyada 5 kıtaya ürünlerimizi ihraç ediyoruz ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ürünlerimizi farklı ülkelerin mimari kültürlerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen 20 farklı sistem serisi ile tasarlıyor ve üretiyoruz. ASAŞPEN ve Veratec markalarımızla sektörde geniş bir ürün gamına sahibiz. Dünyaya sunduğumuz yüksek kaliteli üretim ve hizmet anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyor ve öne çıkıyoruz.

Gördüğümüz kadarıyla yurt içinde bir reklam kampanyanız devam ediyor. Bu kampanyadan beklentilerinizi öğrenebilir miyiz? Mimar Sinan filmde başrolde oynuyor, bu seçimin sebebini öğrenebilir miyiz?

Reklam kampanyamız ile gerek nihai tüketicilere gerekse sektör profesyonellerine ASAŞPEN’in farklılıklarını ve kalitesini anlatmayı hedefliyoruz. ASAŞPEN’i rakiplerinden ayıran en önemli özellik, tartışmasız üstün kalitesi ve konusundaki uzmanlığı. Reklamda global pazarlarda kabul görmüş ve başarı sağlamış, onaylanmış bir Türk markası olan Asaşpen’in güven duyulan marka imajını yansıtmak, ana hedefimizdi. Bu noktada yarattığı değerle dünyada bilinen, eserleriyle konusundaki uzmanlığını kanıtlamış milli değerimiz Mimar Sinan’dan ilham aldık. Mimar Sinan’ın iş disiplininin kendimizi anlatacak en iyi örnek olduğu fikrinden yola çıktık. Mimar Sinan’ın eserlerini yaratırken seçtiği malzemeleri titizlikle sınaması, üstün performans araması ve süreçlerdeki iş disiplini bilinen bir gerçek. Biz de ASAŞPEN olarak buradan esinlenerek testlerimizdeki limitleri zorladık ve bunlara da “Mimar Sinan Testleri” dedik. Büyük mimarımız Mimar Sinan gibi mühendislik bilgisi, matematik, disiplin ve dayanıklılık gibi konulara özen göstererek ürünler geliştirdiğimizin altını çiziyoruz.

asaspen 1cGeçen yılın sonunda yeni ürününüz olan Inova’nın lansmanını gerçekleştirdiniz. Pazarın tepkisi nasıl oldu? Avantajları ve performansı konusunda bilgi alabilir miyiz?

Inova serilerimizin lansmanında İzmir, Antalya, Sakarya, Adana, Gaziantep ve Trabzon’da bölgesel olarak tüm bayilerimizin ve sektör paydaşlarının katılımı ile 76’lık Inova serilerimizi ve eşsiz bir ürün olan Inova Yalıtımlı Sürme serimizi tanıttık. Serimiz büyük bir beğeni ile karşılandı. Beklentimizin de üzerinde siparişler aldı. Hepimiz evlerimizde, iş yerlerimizde enerji verimliliği yüksek, giderler açısından tasarruf sağlayan ürünleri tercih etmeye çalışıyoruz. Yeni çıkarmış olduğumuz Inova Yalıtımlı Sürme serimiz, ısı yalıtım değerlerinde üstün performans yanında sunduğu kullanım kolaylığıyla da bu beklentiyi tam anlamıyla karşılıyor.

Yeni nesil yalıtımlı Inova PVC Sürme Kapı ve Pencere Sistemi, benzer sistemler arasında en yüksek performans ve yalıtımı sağlıyor. Sızdırma ve rüzgâra karşı koruma özellikleri sayesinde yüksek ve büyük yapılarda güvenle kullanılabilirken şık tasarımı ile de öne çıkıyor. Inova Sürme Kapı ve Pencere Sistemi ile veranda ile bahçe, salon ile teras gibi alanlar birleştirilerek modern ve konforlu yaşam alanları oluşturulabiliyor. Yaşam alanlarına değer katan Inova, 147 mm kasa, 76 mm kanat genişliği ve montaj kolaylığı sayesinde her yapıya rahatça uygulanabiliyor. Özel tasarlanan aksesuarlar sayesinde ağır kanatlarda bile pencere kolunun rahat kullanımıyla kanadın yukarı kaldırılmasına gerek olmadan kolay ve dengeli açma olanağı sunuyor. Pencerenin ispanyoleti üzerindeki pimler, özel anahtar ile hava ve iklim şartlarına göre ayarlanabiliyor. Ayrıca farklı kalınlıklardaki cam seçenekleri ile istenilen yalıtım sağlanabiliyor. Bu yıl Avrasya Kapı ve Pencere Fuarı’nda beğeniye sunulan ve katılımcılardan tam not alan Inova ürünü, iç ve dış tarafında bulunan özel tasarımlı contalar ile yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlıyor.

Konut satışlarının artmasına bağlı olarak satış hacminizde bir yükselme oldu mu? Konut projelerinde ASAŞPEN’in tercih edilme oranı nedir?

Konut kredisi faizlerinde haziran ayında yaşanan düşüş ile birlikte tüm sektörde olduğu gibi bizde de bir hareketlilik yaşandı. İç piyasa dışında pandemi etkisi ile çok durgun geçen nisan ve mayıs aylarından sonra yaz ayları boyunca artan ihracat satışlarımız halen aynı hızla devam ediyor. Türkiye’de 50’ye yakın PVC pencere sistem üreticisi içinde ilk 4’te olmanın gururunu yaşıyoruz.

asaspen 1b

Sadece PVC Pencere ve Kapı Sistemlerinde 5 kıtaya ihracatınız var. Pandemi döneminde süreci nasıl yönetiyorsunuz, bu dönemde ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

Pandemi süreci boyunca özellikle seyahat kısıtlamalarından dolayı zorlandık. 2020 yılında gerçekleşmesi planlanan neredeyse tüm sektörel fuarlar iptal edildi. Bizim gibi 5 kıtaya ihracat yapan bir firma için zorlu bir süreçti. Ancak hızlı aksiyon aldık ve müşterimiz ile iletişimi hiç kesmedik. Üretimimiz beklentimizin üzerinde artarak devam etti. Hiçbir müşterimize tedarik sıkıntısı yaşatmadık. Daha da çevik olduk ve satışlarımızı artırdık. Her krizin beraberinde fırsatları da getirdiği düşüncesiyle çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve 7 yeni ülkeden müşteriler edindik.

asaspen 1dDünyada tercih edilen marka olmanızın arkasındaki başarının sırrı nedir?

Dünyada her bölgenin, bazen de ülkenin kendine göre bir mimari kültürü var. Örneğin Güney Amerika ülkelerinde ve İngiltere’de pencereler dışa açılım sistemine sahiptir. Fransa’nın kendine özgü denizlikli kasaları, Hollanda’nın 120’lik sistemleri vardır. ASAŞPEN ve Veratec markalarımızla faaliyet gösterdiğimiz ve faaliyet göstermeyi hedeflediğimiz pazarlarda, o bölgenin mimari gereksinimlerini iyi analiz ederek, her ihtiyaca uygun sistemler tasarlıyoruz. Odak noktamıza her zaman ihracatı alarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sürekli yeni sistemler geliştiriyor ve yeni yatırımlarla çalışmalarımızı destekliyoruz. Tüm sistemlerimizde üstün performans ve yalıtım özelliklerinde dünya standartlarını benimseyerek ürünler geliştiriyoruz ve tüm ürünlerimize dünyanın kabul ettiği kalite belgelerini alarak ilerliyoruz. Her zaman çıtayı daha da yükselterek ürünlerimizi acımasız testlerden geçiriyor ve “Mimar Sinan Testlerimiz “ ile bunu gerçekleştiriyoruz.

2020 yılı geneline baktığımızda PVC sektörünü nasıl değerlendirirsiniz?

Dünyayı etkisi altına alan ve her sektörü ekonomik olarak etkileyen zorlu bir dönemden geçiyor olsak da sektörün haziran ayı itibarı ile hızlı bir toparlanmaya girdiğini söyleyebiliriz. İç piyasada bu hareket halen devam ediyor olsa da içerisinde bulunduğumuz dönemde biraz yavaşlayabilir. İhracatta ise yeni pazarlarda yeni müşteriler kazanmaya devam ettiğimiz bir süreçteyiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz.

ASAŞPEN, Which Made Its Mark In 5 Continents Within The World, Added 7 More Countries To Its Export during the Pandemic Period

We had an interview with Mr. Tuncay MUTLU, Marketing and Sales Director of ASAŞ PVC Blinds, where we discussed the prominent aspects of the company in terms of its field of activity, the work it has carried out recently and the secrets of being the most preferred brand in the world.

 

Powered by OrdaSoft!