Yılmaz Makine PVC Profil İşleme Merkezi Ürünüyle Yurt İçi Pazar Payını Artırmaya Odaklanacak

Yılmaz Makine Yurt İçi Satış Kıdemli Yöneticisi Serdar AKGÜL ile yeni yapılanma süreçlerini ve geliştirdikleri PVC Profil İşleme Merkezi ürününü ele aldığımız, bu kapsamda gerçekleştirecekleri yurt içi satış ve pazarlama faaliyetleri hakkında çok önemli bilgiler edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

yilmaz makine 91c

Yılmaz Makine yurt içi satış ekibinde yeni bir yapılanma söz konusu, ekibiniz büyüyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Yurt içi satışlarımızda uzun yıllardır devam eden başarılarımız içerisinde yer alan PVC kapı pencere sektörüne yönelik makinelerin satışına hız vermek adına yeni bir ekip arkadaşımız aramıza katıldı. Sektörde toplam ciro, iş hacmi, ihracat tutarı, ürün çeşitliliği, üretim kapasitesi ve benzeri birçok alanda lider pozisyonda olan Yılmaz Makine; ihracata yönelik strateji ve faaliyetlerini geliştirirken, aynı oranda yurt içi satış pazarlama faaliyetlerine de bir yenisini eklemiş oldu. Daha önce pazarlama departmanımızda görev alan Mertcan ÇAKIR arkadaşımız bu bağlamda PVC Makineleri Yurt İçi Satış Sorumlusu görevine atandı.

yilmaz makine 3

Yapılacak olan atölye ziyaretleriyle ilgili hedefleriniz neler?

Teknoloji ürün grubu içerisinde yer alan Profil İşleme Merkezi modellerimizin satış adetlerinde, yurt dışı pazarlarda olduğu gibi yurt içinde de yüksek adetlere ulaşmak istiyoruz. Özellikle, bu ürünlerimizin bulunmadığı şehir veya bölgelerde tanıtım faaliyetleri ve kampanyalar düzenlemeyi, ürünlerimizin rakip marka ve modellerden farklı özelliklerini tanıtmayı, Yılmaz Makine ve markasına daha fazla ilgi gösterilmesini sağlamayı amaçlıyoruz.

Profil işleme merkezi hakkında bilgi verir misiniz? Geliştirilen özellikleri nelerdir? Muadillerine kıyasla ne gibi avantajlar sağlıyor?

PIM 6508 ve PIM 6509 olmak üzere iki farkı PVC Profil İşleme Merkezi ürünümüz bulunuyor. Aralarındaki en temel fark; günlük üretim kapasitesi karşılaştırması ile ön plana çıkmaları. PIM 6509 modeli, PIM 6508’e oranla %55-60 seviyesinde daha verimli çalışıyor ve günlük 2.000 – 2.200m. tül profil işleme kapasitesi ölçülüyor. Bu kapasiteye ulaşmak adına, YASKAWA ve Yılmaz Makine mühendis ekiplerimiz özel yazılım geliştirdi.

Bu yazılım, toplam 11 adet frezeleme motoru mekaniği ile birleştirildi. Eksen hızları 40m/dk. olmak üzere, standart takımlara ek olarak; üçlü kol yeri delme (2x Ø 10, 1x Ø 13 mm), Kapı kolu deliği (Ø 18 mm), Barel deliği (Ø 10 mm) ve İspanyolet, kilit kanalı için (Ø 16 mm) freze takım monteli olarak geliştirildi. Ayrıca servo motor kontrollü testere çapı 550 mm olarak tasarlandı. Bu ve bunun gibi farklı geliştirmeler ile PIM 6509 PVC Profil İşleme Merkezi modelimiz muadil ürünler ile kıyaslandığında, özellikle fiyat kalite ilişkisinde benzersiz bir konuma sahip bulunuyor.

 

yilmaz makine 91d

Önümüzdeki dönemde ne tür çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyorsunuz?

Yurt içi PVC makineleri alanında pazar payımızı artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Atölye ve müşteri ziyaretlerine hız vereceğiz. PVC profil üreticisi firmaların satış ve Ar-Ge departman temsilcileri ile daha sık bir araya gelip, pazar değerlendirme ve ürün geliştirme konularında ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Özellikle, Yılmaz Makine dijital showroomumuzda müşterilerimize online makine tanıtımları yapmayı planlıyoruz. Sektör yetkililerini bu platformda ağırlamayı, iş birlikleri konusunda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. 

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Yılmaz Makine is to focus on Increasing Its Domestic Market Share with Its PVC Profile Processing Center Product

We interviewed with Serdar AKGÜL, Senior Domestic Sales Manager of Yılmaz Makine, in which we discussed on their re-structuring processes, and the PVC Profile Processing Center Product they developed, and thereby gained very important information regarding domestic sales and marketing activities they were to carry out in this respect.

 

yilmaz makine 91b

Powered by OrdaSoft!