Dijital Showroom Kabinimiz Standımızın Yıldızı Oldu

Yılmaz Makine Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Ali SNOPÇE ile Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarları’nda gerçekleştirdikleri çalışmaları ve aldıkları geri dönüşleri içeren, fuara ilişkin izlenimlerini edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

yilmaz makine 1a

2021 Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda hangi ürünlerinizi sergilediniz?

Fuar alanında PVC Profil İşleme Merkezi (PIM), Alüminyum İşleme Merkezi (AIM), Alüminyum Kertme Merkezi (SNM 560), Otomatik Kesme ve Delme Makinesi (SK 500 D), PVC Çift Köşe Kaynak Makinesi (DK 502), Servo Kontrollü, Servo Kesim Makinesi (SCM 420),  Yarı Otomatik Çoklu Orta Kayıt Alıştırma Makinesi (MEM 128), 4 Eksen NC Kontrollü Freze Makinesi (NCR 300) modellerinin yanı sıra  Çift Kafa Kesme Makinesi (DC 550 SE), CNC Kontrollü Alüminyum Köşe Birleştirme Presi (KP 130 CNC) ve NC Kontrollü Freze makinesi olan NCR 200’ü ilk kez ziyaretçilerle buluşturduk. Ayrıca PVC Köşe Temizleme Makinesi (CNC 608), Üç Motorlu Kopya Freze Makinesi (CRM 250 S), Kopya Freze Makinesi (FR 221 S), Alüminyum Köşe Presi (KP 120), Alüminyum İşleme Merkezi’nin Siemens CNC’ özellikli modeli (AIM 7520), Çift Kafa Kesme Makineleri (DC 550 SKH ve DC 421 PS)’nin yanı sıra portatif grubu makineleri, Alttan Çıkma Kesme Makineleri’nin (ACK) bütün testere çaplarındaki modellerini, PVC Tek Köşe Kaynak Makinesi (TK 503) gibi 30’a yakın modelini online olarak tanıtma imkanı bulduk.

yilmaz makine 1bFuara özel geliştirdiğiniz ya da ilk kez fuarda sergilediğiniz ürün ya da hizmetleriniz oldu mu? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Showroomumuzdaki makineleri uzman ekibimiz ve profesyonel çözüm ortaklarımızın destekleriyle son derece kaliteli ve etkili bir şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Standımızda bulunan dijital showroom kabinini yurt içi fuarında ilk defa ziyaretçilerimizle buluşturduk. Bu hem bizim için hem de yurt içi ziyaretçilerimiz için bir ilk oldu. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da standımız oldukça yoğundu. Özellikle showroomumuza doğrudan bağlantı imkânı sunan dijital kabinimiz standımızın yıldızı oldu.

Fuara ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz? Fuarın sektörünüz ve firmanız adına kazanımlarını geçtiğimiz yıllara kıyaslayarak değerlendirebilir misiniz?

Bizim adımıza oldukça başarılı bir fuar oldu. Pandemi şartları nedeniyle tüm iş ortaklarımız ile bir araya gelemesek de genel olarak beklentimizin çok üstünde bir fuar deneyimi yaşadık.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuarda yurtiçinden olduğu gibi yurtdışı firma temsilcileriyle tanışmanın avantajlarını yakaladık. Bu avantajlardan faydalanarak fuar sonrasında oldukça verimli iş birlikleri elde edeceğimize inanıyoruz.

Fuarda ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Fuarda özellikle yeni ürünlerimiz çok talep gördü. Potansiyel müşterilerimize makine başında ayrıntılı tanıtım yapma imkânı yakaladık. Bu sayede sipariş de almayı başardık. Fuar sonrası dönemde de farklı mecralar aracılığıyla yeni ürünlerimizin tanıtımını yapmayı sürdüreceğiz.

Fuar sırasında bir organizasyon gerçekleştirdiniz mi?  Gerçekleştirdiyseniz bilgi verebilir misiniz?

Fuar süresi boyunca, standımızdan özel kamera sistemimizle tüm dünyadaki iş ortaklarımız ve müşterilerimize canlı yayın yaptık. Bu uygulamamız çok beğenildi ve takdir topladı. Dahası, bu canlı yayın üzerinden gelen online görüşme taleplerine arkadaşlarımız stant alanından birebir uzaktan bağlantı ile yanıt verdi. Bununla yetinmeyip online ve standımızdaki müşterilerimizin dijital showroom ile bağlantı kurmalarını sağladık.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Geleneksel iş modelleri büyük bir hızla değişiyor ve dijital süreçler devreye giriyor. Bizler de sektörümüzde bu değişimin bir parçası olmayı hedefliyoruz. Her yıl fuarımızda biz sektör temsilcilerinin tanıtımını üstlenerek faaliyetlerimize değer kazandıran Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine bir kez daha teşekkür ederiz

Our Digital Showroom Cabin Became the Star of Our Stand

We conducted an interview with Ali SNOPCE, General Manager of Sales and Marketing of Yilmaz Machinery, in which we got their impressions of the exhibition, including the work they performed at the Eurasian Door, Window and Glass Fairs and the feedback they received.

yilmaz makine 1c

Powered by OrdaSoft!