winstoneUzun Yıllara Dayalı Tecrübesiyle Hızlı Adımlar Atan Winstone, 2023’te Yurtdışında Şube Açacak

Winstone Firma Yetkilisi Evren GÜNDOGDU ile kariyer yasamında edindigi deneyimin izini sürerek firmanın faaliyet alanları ve gelecek hedefleri hakkında bilgiler verdigi ve sektörel değerlendirmelerde bulundugu bir röportaj gerçeklestirdik.

 

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1996 yılında kapı pencere üretimi yapan bir firmada satış temsilcisi olarak sektöre adım attım.  1999 yılında yine pencere sektöründe profil üretimi yapan bir fabrikada satış temsilcisi olarak iş hayatıma devam ettim. 2013 yılına kadar sektörde lider konumda bulunan markaların bölge yöneticiliği, bölge müdürlüğü ve satış müdürlüğü görevlerinde bulundum. 2013 yılında kozmetik sektörüne hazırlanırken son anda iki arkadaşımızla aldığımız bir kararla yine kapı pencere sektörüne hizmet verecek bir firma kurup kendi işime yöneldim. Her biri kendi bölgesinde iddialı iki firma ile birlikte yaptığımız ortaklık bir müddet devam etti. 2015 yılında ticari ürünler konusunda branşlaşma kararı aldık. Buna paralel sektörde lider konumda olan firmaların bayiliğini alarak alüminyum, PVC aksesuarları ve izolasyon konusunda nitelikli çalışmalara başladık. 2017 yılında aldığımız bir kararla barel üretimine başladık. 2018 yılında ortaklık yapımızı sonlandırıp tek ortaklı bir yapıya dönüştük. 2022 yılında barel üretim tesisini kendi bünyemize alıp bir taraftan üretim diğer taraftan proje bazlı ürün satışlarımızla ticari hayatımıza devam eder pozisyona geldik. Bugün 700 metrekarelik bir alanda, 18 personelimiz ile üretim ve satış gerçekleştiriyoruz.

 

winstone95a

Firmanız faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamızın ana faaliyet konusu barel üretimidir. Üretimimizin bir kısmını ulusal ve yerel olarak markalaşmış firmalar diğer kısmını da kendi markamız ile iç piyasa ve yurtdışına satmaktayız.

Ayrıca bölgesel olarak talep edilen sürme sistem aksesuar gruplarının satışını yapmaktayız.

Bölgesel olarak hakimiyetimizde olan diğer bir konuda izolasyon bantları ve silikonlarıdır.

Ege Bölgesi ve İstanbul’da yapımı devam etmekte olan büyük ölçekli projelerimiz bulunuyor. Bu projelere şişen bant, yalıtım bantları, silikon grupları, membran gibi ürünlerin satışlarını yapmaktayız.

Ürünlerinizin başarısını garantileyen rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Bizim butik üretim anlayışımız var. Her sipariş ve ürüne ilk günkü heyecanımızla sahip çıkarız. Ürünlerimizi alüminyum, ahşap ve PVC sektöründe kullanılan ölçüleri baz alarak üretmemiz bize ciddi avantaj sağlamaktadır. Ayrıca kaliteye dair her türlü rekabete açığız. Bir ürünü ucuzlatma eylemleriyle ürünü değersiz hale getirme çabasını benimsemiyoruz. Bizim ürünlerimiz ve anlayışımız bu tür rekabete açık değildir. Ürün olarak iyisini yapalım, müşterilerimize en faydalı fiyatı sunalım, müşterilerimizle daima iletişimde kalalım ve zamanında teslimat yapalım anlayışıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  Bu anlayış da bizi sektörde farklılaştırıyor.

winstone95b

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Çözüm ortaklarımızdan bizim müşteriye davrandığımız hassasiyette bir anlayış bekliyoruz. Hem tedarikçilerimiz hem de müşterilerimiz bizim için çözüm ortağıdır. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını iyi ve net bir şekilde belirlemek veya piyasaya yeni bir ürün sunulacaksa bunun en doğru detaylarını müşteriden almak bizim için en iyi yoldur.

Kısaca özetleyecek olursak, biz müşterilerimizin emeğine, zamanına, kazancına saygı duyarız, onları sahipleniriz. Dürüst şeffaf bir ticaret anlayışımız vardır. Bu bizim doğuştan gelen bir kültürümüzdür. Çözüm ortaklarımızdan da aynısını net olarak bekleriz.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

İhracat konusunda yeterince yol alamadık. Bu konuda yeniyiz. Birçok bölgede olamayışımız hem avantaj hem de dezavantaj. Belirli bir bölgede bizimle çalışmak isteyen müşteriler ilk ve tek bayimiz olmak istiyor. Mesela bu avantaj ama ürünün tanınma sürecine geldiğimizde zamana ihtiyacımız var. Buna rağmen kalite hızlı yayılacaktır bundan şüphemiz yok. Bu konuda her yıl bir yurtiçi bir de yurtdışı olmak üzere iki ya da üç fuara katılmaya çalışıyoruz. Bunun yanında bölgesel potansiyel müşteri arama tarama sisteminde çalışmalarımız var. Bu konuda hem bizi tanıtacak hem de ürünlerimizi anlatacak her türlü mecrayı kullanıyoruz. Kısa sürede ihracatımızın iyi seviyelere geleceğine inanıyoruz. İyi üretim konusunda hem ülkemiz hem de firmalar artık profesyonel duruma geldi. Birçok ülke için nitelikli bir tedarikçi pozisyonundayız.

2022 yılında katıldığınız ve yer almayı hedeflediğiniz fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Daha öncede bahsettiğim gibi yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılmaya devam etmeyi planlamaktayız. Kasım ayında yapılacak Tüyap İstanbul Pencere Fuarı’nda aynı yerimizde olacağız. Ayrıca Almanya Köln’deki hırdavat fuarında da olacağız. Fuarlar ve diğer tanıtım mecraları vazgeçilmez iletişim alanlarımızdır. Bu alanları en iyi ve verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

2022 yılını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirebilir misiniz?

Global bir krizin tam ortasındayız. Ülkemiz doğal olarak bu krizden en fazla etkilenen ülkeler arasında. 2018 yılından beri kriz, pandemi ve tekrar yaşadığımız kriz çerçevesinde sağlıklı faaliyetler göstermek gerçekten beceri isteyen bir durum. Ama ilginç olanı üretim noktalarının buna rağmen her geçen gün büyümeye devam ediyor olması. Önümüzde zorlu 3 yılımız daha var. Tabi her şey yolunda giderse… Bizim açımızdan 2021 ve 2022 yatırımla büyüme yılı oldu diyebiliriz. Tabi ki büyüme görecelidir. Bizim alacağımız yolu başka firmalar çoktan tamamlamış olabilir. Daha çok yolumuzun olması belki de bizi dinamik ve yaratıcı kılıyor. Doğru ve akılcı hamleler yaptığımızda bu süreci en karlı şekilde tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Artık üretmekten ve en iyiyi üretmekten başka şansımız yok.

winstone95c

2023 yılı hedef plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz?

Üretim alanında faaliyet gösteren bir firmaysanız yatırım başlangıç rakamınız bellidir. Ama bitişi belli değildir. Yani bizler faaliyetlerimize devam ettiğimiz sürece sonsuz bir yatırımla karşı karşıyayız. Kasım ayındaki Pencere Fuarı’nda dikkatimi çeken bir detay olmuştu. Komşu ülkelere yapılan ekonomik ürün ticaretinin artık sonlanacağını fark ettim. Bu ülkelerde faaliyet gösteren firmaların son dönemde ciddi makine satın almaları ve yatırımları olduğunu gördüm. Bu yatırımların sonunda ekonomik ürünleri kendileri üretecekler, bizden yapamadıkları kalitedeki ürünleri talep edeceklerdir. Biz bu doğrultuda yatırım planlarımızı yapıyoruz. Daha nitelikli, daha sağlıklı, daha hızlı ürünler üretmek hedefimiz. Eğer bu durumu karşılayamazsak oyun dışı kalacağımız kaçınılmazdır. Her zaman savunduğum bir şey vardır. Doğuya ürün satmak bizi köreltecek batıya ürün satmak bizi geliştirecektir. Bu savunduğum detaya dair yurtdışında bir şube açma isteğimizi 2023 sonunda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Sektörel düşünce fikir ve tanıtım organizasyonlarına yer verdiğiniz bu yayınlarınız bizler için inanılmaz bir fırsattır. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, değerli vakitlerini ayırıp firmamızı sayfalarına taşıdıkları, sektörel buluşmaları ve iletişimleri sağladıkları için biz teşekkür ederiz.

Son olarak, ticaret ve sanayi hayatının bu zorlu dönemlerinin en kısa sürede biteceğini ümit ediyorum. Bu sürede herkesin hayatında sağlık, işlerinde başarılar diliyorum.

Winstone That Takes Fast Steps With Its Long Years of Experience,  Will Open Branch Abroad In 2023

We conducted an interview with Winstone Company Representative Evren GÜNDOĞDU, where he gave information about the company’s fields of activity and future targets, and made sectoral evaluations, by following the experience he gained in his career life.

Powered by OrdaSoft!