ozgenc makina lÖzgenç Makina, Fensterbau Frontale Fuarı’nda Kanada, Avustralya, Balkanlar, Avrupa, Afrika ve Amerika’dan Ziyaretçileri Standında Buluşturdu

Özgenç Makina Genel Müdürü Serkan MIŞIL ile Fensterbau Frontale Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerini aldığımız, fuarda tanıttıkları en yeni ürünler hakkında bilgiler edindiğimiz, firmanın gelecek fuar takvimine parantez açtığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ozgenc makina 78a

Katılım sağladığınız Fensterbau Frontale Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Sektörümüzün en büyük, en kapsamlı ve dünyanın her yerinden katılımcıların ziyarette bulunduğu Fensterbau Frontale Fuarı’nda 2018’de olduğu gibi 2022’de de yerimizi aldık. Pandemi etkisi ve katılımcı firma sayısının az olması sebepleriyle 2018’deki kadar yoğun geçmese de yine de başarılı bir fuar oldu. Özgenç Makina olarak yurtdışında birçok ülkeden müşterilerimiz bulunuyor. Hali hazırda 100’den fazla ülkede makinalarımız çalışıyor ve bu sayı her geçen gün çoğalıyor. Bu sebeple fuarın bizim için oldukça iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Kanada ve Avustralya başta olmak üzere, Balkanlardan, Avrupa, Afrika ve Amerika’dan gelen birçok ziyaretçiyi standımızda ağırladık. Yeni modellerimize ilgi oldukça yoğundu. Teknolojik olarak yenilikçi ve takip edilen bir firma olduğunuz zaman insanlar sizleri görmek için mutlaka ziyarette bulunuyor.

ozgenc makina 78c

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda 3 modelimizi sergiledik. TURBOCUT 500 PVC İşleme ve Kesim Merkezi, piyasadaki PVC işleme merkezi modelleri arasında kendisini kanıtlamış; kaliteli pencere üretimini minimum fire ve maksimum hız kombinasyonu sağlayan bir model olarak yine müşterilerimizin favorilerindendi. MRT 300 Alüminyum İşleme ve Kesim Merkezi modelimiz yeni ürün grubumuz arasında öne çıktı. Bu modelimiz, alüminyum profil işleme konusunda 200 mm x 250 mm ebatlarında profilleri 650 mm testeresi sayesinde rahatlıkla kesip, üzerinde 6 motor bulunan taret sistemi sayesinde istenilen açıda boşaltma ya da delik işlemini aynı kabin içerisinde yapabiliyor.

En yeni modellerimizden biri olan MRT 600 PRO ise profilin 3 yüzeyinde de döner hareketli kafa sayesinde istenilen açıda boşaltma ve delik işlemlerini yapabilen, uç değiştirmeli Alüminyum İşleme Merkezimiz olarak ziyaretçilerimizden tam not aldı.

ozgenc makina 78b

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Ağırlıklı bayi ve distribütör görüşmeleri üzerinden bağlantılarımız oldu. Bunun yanı sıra direkt alım yapmayı planlayan son kullanıcı müşterilerimizle de birçok görüşme gerçekleştirdik. Bayilik ve distribütör ağımızı genişletmek üzere yeni oluşumlarımız olacak. Yeni pazarlara giriş yapıp kalıcı olabilmek adına önemli aşamalar kaydedeceğimize inanıyoruz.

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Genelde müşteriler fuarda tüm firmaları ziyaret eder ve sonrasında makine alımı için tercih edeceği firmayı belirler. Bu sebeple sıcak satış, bizim sektörümüzde fuar tarihinde özellikle fuarda satın alma planı olan müşteriler dışında, genelde olmaz. Çünkü makine alımı, uzun araştırmalar neticesinde tamamlanır. Edindiğimiz birçok bağlantı neticesinde uzun ömürlü olacağına inandığımız güzel bağlantılar kurduk. İleriki yılların planlaması için görüşmelerimiz tüm hızıyla devam edecek.

ozgenc makina 78d

2022 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

Yurtiçinde her sene İstanbul Tüyap’ta düzenlenen Avrasya Kapı Pencere ve yine İstanbul’da gerçekleştirilen İntermob fuarlarının katılımcısıyız. Yurtdışında ise Belçika’da Polyclose, Rusya’da Lesdrevmash ve Brezilya’da Fesqua Fuarlarına bayilerimiz aracılığıyla katılacağız. İspanya Veteco fuarı için de firmamız adına katılım öngörüyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sektörümüzün tüm paydaşlarında pandemi etkilerinin tamamen ortadan kalktığı ve tedarik sıkıntılarının hızlı bir şekilde çözüme kavuştuğu bir gelecek diliyoruz.

Özgenç Makina Brought Together Visitors From Canada, Australia, Balkans, Europe, Africa, And America At Its Booth At Fensterbau Frontale Fair

We had an interview with Serkan MIŞIL, General Manager of Özgenç Makina, in which we received their evaluations about the Fensterbau Frontale Fair, and learned about the newest products they introduced at the fair, while placing particular focus on the company’s future fair calendar.

ozgenc makina 78e

Powered by OrdaSoft!