liva cam lgLiva Cam Makine, Glasstec Fuarı’nda Makinelerine Eklediği Yeni Özelliklerle Göz Doldurdu

Glasstec Fuarı’na ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Liva Cam Makine yetkilisi Tahir TUNCAY ile fuarın firmaya katkılarını ele alarak sergiledikleri ürün yelpazesine ilişkin bilgiler edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

liva cam 97

Katılım sağladığınız Glasstec Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Aslında Glasstec Fuarı’na ilişkin değerlendirme yapmadan önce şu noktaya dikkat çekmek isterim: Fuarcılık sektörü Almanya‘da devlet politikası olarak yürütülmekte ve devletin kontrolünde işlemektedir. Sermaye birikimi ve teknolojin etkisiyle dünyadaki lider fuarların çoğunluğu da Almanya’dadır. Dünyanın en güçlü fuar organizatörlerinden biri olan Messe Düsseldorf GmbH pandemiden sonra ilk kez Glasstec Fuarı’nı düzenleme kararını aldığında bine yakın fuar katılımcısı arasında bizler de yerimizi almayı planladık. Pandemi sonrası zorlu bir ekonomik iklimde cam endüstrisine yön veren firmalardan biri olmak isteyen firma olarak özlenen yüz yüze iletişimin tekrar oluşmasıyla yenilik ve çözümlerimizle, 100’ün üzerindeki ülkeden 30.000’e yakın ziyaretçiye ürün yelpazemizi sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Liva Cam Makine olarak şunu kesinlikle söylebiliriz: Glasstec’e katılmak kesinlikle doğru bir karardı. Glasstec gibi bir fuarının önemini gerçekten standımıza olan ilgiden anlıyoruz ve 2 yıl sonra gerçekleşecek bir sonraki etkinliği sabırsızlıkla bekliyoruz.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Glasstec Fuarı’na gelen ziyaretçilerin çoğunluğu yenilikler ve yeni trendler aramaktadır. Bu eksende bizler, ısı yalıtımlı cam üretiminde önemli bir yeri olan cam yıkamalı panel pres hattı makinemizi pazarın yeni taleplerini karşılayacak şekilde geliştirtiğimiz özellikleriye bu fuarda sergilemek istedik. Isı yalıtımlı camlar üretilirken camların arasına bir soygaz olan argon/kripton gazı doldurulmasının önem kazdığını bilerek makinemize bu özelliği eklememiz makinemizi fuarda önemli hale getirdi. Dahası argon gazı dolum özellikli makinemizin maximum cam yapabilme kapasitesini artırma kararını almamıza vesile olan fuar, 2800*4500mm gibi ulaşılması zor olan camları yıkayıp birleştirerek makinemizi üretmemizi ve kasımda İstanbul‘da gerçekleşecek Cam Fuarı’nda sergileme kararını almamızı sağladı. 12-16 Kasım tarihlerinde tüm müşterilerimizi bu makinemizi görmeye ve incelemeye davet ediyoruz.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Ticari ziyaretçilerin %75’inden fazlası Almanya dışından gelen fuarda Avrupa ve Asya ülkelerinden yeni ticari bağlantılar gerçekleştirdik. Glasstec’in sektördeki lider küresel konumunu sayesinde elde ettiğimiz bu yeni bağlantılarımızın zincirleme bir etkiyle firmamızın daha hızlı ve güvenle büyümesine vesile olacağını görüyoruz.  Gelecek odaklı konulardaki ileri görüş açısıyla firmamız, yeni makine tasarım ve üretimi için yatırımlar ve pazar araştırmaları kararları almıştır.

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

2022, uluslararası cam yılı. Cam makinelerine olan ilgi artıyor. Yeni firmalar ve gelişmekte ve büyümekte olan firmaların hepsi bu fuarda buluşuyor. Fuar esnasında sıcak satışların hemen gerçekleşmediği günümüz fuarlarında bu durumun aksine sıcak satışlarımızın olması bizlere yeni heyecanlar kattı. Tedarik zinciri darboğazlar, vasıflı işgücü sıkıntısı gibi mevcut zorlukların artması, firmaların makineleşmelerinde hız kazanlarına vesile olacağı öngörümüz, bu fuardaki sıcak satışlarımızla vücut buldu.

2022 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

Firmamız genç ve yenilikçi bir firma. Yeni pazarlar ve bağlantılar oluşturmak bizim için doğal bir süreç. Elde ettiğimiz ivmeyi kaybetmeden, ilk olarak kasımda İstanbul’da gerçekleşecek olan Cam Fuarı’na katılıyoruz. Tabii ki, İki yıllık döngüye uygun olarak Glasstec Fuarı’na tekrar katılmak bizim için önemli.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Liva Cam Makine ailesi adına pandemi etkilerinin bir an önce bitmesini ümid ediyor ve daha fazla değil daha kaliteli üretim diyoruz.  Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Liva Glass Makine Dazzled Its Guests at Glasstec Fair with the New Features Added to Its Machines

We interviewed with Tahir TUNCAY, the representative of Liva Glass Makine, about the Glasstec Fair, where we not only discussed the contributions of the fair to the company, but also gained information about the product range they exhibited.

Powered by OrdaSoft!