unal umitcam lgÜnal Ümit Cam 2023’te Yeni Makine Yatırımıyla Yüzünü İhracata Dönecek

Ünal Ümit Cam firma yetkilisi Mustafa ÜNAL ile firmanın kuruluşundan bu yana geçtiği kilometre taşlarını ele aldığımız, 2023 hedeflerine ilişkin bilgiler edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

unal umitcam 79

Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben hiçbir camcının yanında tecrübe edinmeden büyük bir cesaret göstererek sektöre adım attım. 1995 yılında 20 metrekarelik küçük bir atölyede başladım. 2008’de inşaat sektörüne girdim. 2018’de inşaat sektörünü bıraktım ve yüzümü tamamen cam sektörüne döndüm. Çalışma hayatında edindiğim köklü deneyimle işimin başındayım ve tek başıma firmamı yönetiyorum.

Firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamız 1995 yılında 20 metrekarelik küçük bir atölyede Ümit Cam olarak kuruldu. Daha sonra 2001 yılında ısıcam makinesi alarak çift cam sektörüne girdim. 2001 yılından sonra abimin mobilyadaki uzmanlığını da firmamıza dahil ettik ve Gönen Mobilya Ümit Cam olarak 2019 yılına kadar faaliyetlerimize devam ettik. Bu süre içinde işlerimizi büyüterek Akdeniz Sanayi Sitesi’nde 300 metrekarelik bir yere geçtik. 2010’da kesim makinesi hattı aldık ve 300 metrekarelik bir iş yeri daha tahsis ettik. Şişecam bayiliğine müracaat ettik ve 2016 yılında bayi olduk. Bayi faaliyetlerimiz daha geniş bir alan ihtiyacı doğurdu. Bu nedenle 300 metrekarelik bir iş yeri daha alarak metrekaremizi genişlettik. Firmamızı daha büyük bir işletmeye dönüştürdük. 2019’da mobilyadan ayrılarak Ünal Ümit Cam olarak isim değişikliği yaptık.

2021 yılında Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki toplam 900 metrekarelik 3 işletmemiz küçük kaldığı için Organize Sanayi Bölgesi’nde 10.500 metrekarelik yer aldım. Buranın 5.000 metrekaresini kapattım. Şu an bu 5.000 metrekare içerisinde ısıcam, temperli ve mimari cam sistemleri üretiyoruz. Isıcam makinesi ve kesim makinesi alarak makine parkurumuzu genişlettik.

2022 yılından bu yana Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Akdeniz Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 1.000 metrekarelik alana sahip yerlerimiz, şube olarak faaliyetini sürdürüyor. Orada perakendeye yönelik ısıcam çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde tümüyle proje odaklı üretim gerçekleştiriyoruz. Her iki yerdeki faaliyetlerimizle toplam 45 kişilik istihdam yaratıyoruz.

Üretim kapasiteniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Standart proje odağında baktığımızda günlük 500 metrekare ısıcam üretme kapasitesine sahibiz. Adet bazında ise makinemiz günlük 900 adet cam kapasitesine sahip diyebiliriz. Ortalamaya vurduğumuzda ise günde 750 adet cam üretiyoruz şeklinde ifade edebiliriz. Günlük temper hacmimiz de 8,5- 9 ton civarında. Kesim hattımız ise günlük ortalama 50 ile 80 plaka arasında cam kesimi yapıyor.

İhracat faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Doğrudan müşteriye yönelik ihracat yapmıyoruz, dolaylı olarak ihracat faaliyetlerinin içerisindeyiz. Bu faaliyetlerimiz aracılığıyla doğrudan müşteriyle kontak kurmasak da endirekt olarak ihracat gerçekleştiriyoruz diyebiliriz. Ancak ihracat faaliyetlerimizi direkt ve daha hacimli yapabilmek adına son teknoloji makine parkurumuzla yeni fabrikamızı kurduk.

Bu yıl ilk kez Avrasya Cam Fuarı’na katılım sağlıyorsunuz, fuara ilişkin beklentileriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Sektördeki en yeni gelişmeleri takip ederek her zaman birkaç adım birden atmayı ilke edindik. Bu sebeple 12- 16 Kasım tarihlerinde yer alacağımız Tüyap Fuarcılık tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan Avrasya Kapı, Pencere, Cam, Alüminyum Fuarları’na ilişkin kapsamlı bir hazırlık içerisindeyiz. Fuarda 5 gün boyunca 11. Holdeki 1130A nolu standımızla yer alacağız. Tüm sektör dostlarımızı, iş ortaklarımızı, sevdiklerimizi heyecanımızı paylaşmak için fuara bekliyoruz. Bu fuarın önümüzdeki yıllardaki gerek ihracat gerekse yeni yatırım faaliyetlerimiz ile ilgili hedef ve planlarımıza giden yolda bize büyük açılımlar kazandıracağına inanıyoruz.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz?

Faaliyetlerimizi her geçen gün artırarak firmamızın sektördeki konumunu daha da ileri seviyelere taşımayı ve işimize yatırım yaparak faaliyetlerimizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz.  2023’te ihracata yönelik faaliyetlerimizi hızlandırmayı planlıyoruz Şu anda 450 bin dolar yatırımla yeni bir lamine makinesi almayı planlıyoruz. Böylece 2023 yılında kalan 5.000 metrekarelik yerimizi de kapatarak lamine üretimine başlayacağız. Köklü tecrübemizi yenilikçi bakış açısıyla birleştirerek sektörde emin adımlarla ilerliyoruz.

Ünal Ümit Cam will Head for Exports with New Machinery Investment in 2023

We had an interview with Mustafa ÜNAL, Unal Ümit Cam company representative, where we discussed the milestones the company has achieved since its establishment and obtained information about its 2023 goals.

Powered by OrdaSoft!