ergun yapi lgErgün Yapı’dan Üç Yeni Yatırım Alüminyum, Panjur ve Cam Balkon Makineleri Faaliyette

Ergün Yapı kurucularından Ahmet ERGÜN ile yeni yatırımları odağında gerçekleştirdikleri faaliyetleri hakkında bilgiler edindiğimiz, yurtiçi ve yurtdışında elde ettikleri başarıların arkasında yer alan unsurları ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ergun yapi 97a

Öncelikle firmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamızı 1998’de kardeşim Oğuz Ergün ile birlikte kurduk. 2013 yılına kadar sadece Bursa’da PVC doğramaları ve cam üretimi yaptık. Bugün 4.000 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 10.000 metrekarelik alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Firmamız Ankara, Bursa, İzmir bölgelerine sürekli ürün servisi yaparak faaliyetlerini genişletti. İzmir’de de Bursa’daki tesisimizin aynısını kurduk. Her 2 tesislerimizde de yüksek kaliteli plastik doğrama ve ısıcam üretimleri gerçekleştiriyoruz.

Gerçekleştirdiğiniz yeni yatırımlar firmanıza ne tür yenilikler getirdi?

1998 yılından buyana yenilikçi bakış açısı ve üstün kalite anlayışıyla ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyoruz. 2022’de önemli atılımlar yaptık. Yeni yatırımımızla dünya standartlarında alüminyum pencere, cam balkon ve panjur üretimi için gerekli makine parkurumuzu kurduk. Bu yatırımımızla villa projeleri gibi kapsamlı işler için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca Şişecam yetkili üreticisi olarak nitelikli cam üretimi gerçekleştiriyoruz. Ergün Yapı Online uygulamasıyla dijital kolaylıklar sunuyoruz.

Yatırımlarınızı hangi unsurlar etrafında şekillendiriyorsunuz?

Dünyada ve Türkiye’de mimari yapılar değişiyor. Pencere ölçüleri genişlerken, farklı nitelikler kazanıyor. Yatırımlarınızı bu değişimler doğrultusunda planlıyoruz. Cam ve plastik doğrama üretimimizin yanına cam balkon, alüminyum doğrama ve panjur üretimini de ekledik. Avrupa standartlarında üretimimizi kuvvetlendirdik. Panjur sistemlerinde tüketicilerin kumandayla kontrol edebilecekleri motorlu modellerden sonra mobil uygulamalarla henüz eve varmadan kumanda edilebilen sistemler geliştiriliyor. Yani akıllı ürünlerin dönemi başladı. Biz de Ergün Yapı olarak bu döneme derhal uyum sağladık.

Geçtiğimiz yılki cam ve plastik üretiminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Geçen yıl 650 ton civarında PVC profil, 45-50 ton civarında alüminyum ürettik. İzmir’de de aynı kapasiteye sahibiz.

ergun yapi 97b

Firma olarak yurtiçi ve yurtdışında faaliyetlerinizi başarıyla sürdürmenizin arkasında hangi unsurlar yer alıyor?

Yeni çıkan makineleri ve nitelikli ürünleri yakından izliyoruz. Bunun için yurtiçi ve yurtdışı sektör fuarlarına katılıyoruz. Bu yılın temmuz ayında Almanya Nürnberg’te gerçekleşen Fensterbau Frontale Fuarı’na katılarak dünyanın her yerinden gelen pencere üreticileri ile görüşme imkanı bulduk. Tanıtılan global inovatif çalışmaları ve ürünleri inceledik. Bunları anlayıp Türkiye’de uyguluyoruz. Bu bizim ufkumuzu açıyor ve iş niteliğimizi artırıyor. Yurtdışı fuar katılımlarımız ihracat yeteneğimizi de artırıyor. Yurtdışındaki müşterilerimizin beklentilerini karşılayabiliyoruz. Özellikle şu aralar İtalya’ya ihracatımız çok arttı. Çünkü bilimsel çalışıyoruz ve test raporlarımızı doğru biçimde alıp ürünlerimizi dünya standartlarına uydurabiliyoruz. Camların ısı geçirgenlik sertifikalarından tutun da pencerelerin dayanıklılık sertifikalarına kadar birçok raporlama çalışması düzenliyoruz.

Three New Investments from Ergün Yapı Aluminum, Roller Shutter and Glass Balcony Machinery In Action

We interviewed with Ahmet ERGÜN, among the founders of Ergün Yapı, in which we not only gained information regarding their operations based on their new investments, but also dwelled on the factors that have brought about the successes they have achieved at home and abroad.

Powered by OrdaSoft!