windoformWindoform 2023’te Üretimini 2’ye Katlayıp Yeni Pazarlara Açılacak

Windoform Satış ve Pazarlama Müdürü Ümit AYHAN ile fuarların ihracat faaliyetlerine katkılarından yola çıkarak Avrasya Pencere, Cam, Kapı ve Alüminyum Fuarları’nı değerlendirdiğimiz, 2023 hedeflerine ilişkin bilgiler aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

windoform 80a

Katılım sağladığınız ile Avrasya Pencere, Cam, Kapı ve Alüminyum Fuarları’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Bu fuar bizim yıl boyunca hedeflerimize ulaşmak, yıl bazında izleyeceğimiz politikalara yön vermek açısından dikkate aldığımız bir fuar olarak gerçekleşmektedir. Fuarın İstanbul gibi merkezi bir konumda olması hem katılım açısından hem de birçok ülkenin yönünü Türkiye’ye çevirmiş olduğu bir dönemde oldukça avantajlı geçmiştir. Tüm dünyada yaşanan tedarik zorlukları ve üretim maliyetlerinin artması ve bizim bu zorlukları daha rahat aşıyor olmamız ülkemize olan rağbeti ve dolayısıyla firmamıza yönelik talebi de artırmıştır. Bunun en iyi örneğini bu fuarda geri dönüşlerle almış bulunmaktayız. Uluslararası alanda ihracat yaptığımız ülkeler arasına çok ciddi alım yapan ve devamlılığı olacak ülkeler katılmış durumda. İç piyasada da kanıtlanmış bir Windoform markası olmamız dolayısıyla da yeni ürünler oldukça talep görmüştür. Fuar boyunca standımızda adeta adım atacak yer olmaması bizleri gururlandırmış, heyecanlandırmıştır. Diğer taraftan geliştirdiğimiz ürünlerin birçok rakip ya da rakip olarak da göremeyeceğimiz firmalar tarafından taklitlerinin piyasaya sürüldüğünü görmek yeniliklerin ne kadar talep gördüğünü ortaya koymuş, bu da bizi tatlı bir sevince yönlendirmiştir.

2022 yılında katılım sağladığınız fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

2022 yılında Almanya’da gerçekleştirilen Fensterbau ile Alüminyum Fuarı, Fransa’da düzenlenen Yapı Fuarı, İstanbul Alüminyum Fuarı ve son olarak Avrasya Pencere, Cam, Kapı ve Alüminyum Fuarları’na katılım sağladık.

windoform 80b

Fuarların ihracat faaliyetlerinize olan etkisini değerlendirebilir misiniz?

Katıldığımız fuarların tamamının uluslararası olması hem iç piyasa hem de ihracatımıza oldukça geniş kapsamda katkıda bulunmuştur. Tüm katılımlarımızda yeni ülkelerde yeni müşteriler edindiğimiz gibi, devamlı çalışan müşterilerimizle de ilişkilerimizin gelişmesine ve siparişlerin artmasına vesile olmuştur.

Fuarlarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? İlk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Windoform olarak sürekli yeniliklerle bilinen bir firma olmamız ve detay çözümlerinde farklı alternatifler üretiyor olmamız rakiplerimize göre bizi daima bir adım önde tutmuştur. Bu sebeple de yeni ürünlerle fuarlarda yer almak her zaman bize farklı bir heyecan katmaktadır. Katıldığımız fuarlarda çok rağbet gören, Ege akustik pencere kolumuz, Milano akustik pencere kolu, Atlas akustik pencere kolu, Belgrad akustik pencere kolu, Jumbo bodrum paralel sürme kolu, Mega Belgrad ve Mega Atlas paralel sürme kolumuz ve tüm bu modellerin kapı kolları ile Fast menteşemiz sergilendi. Yeni ürün olarak ise London dışa açılım pencere kolu, Delhi mandallı sürme kolu ile birlikte son olarak Avrasya Pencere, Cam, Kapı ve Alüminyum Fuarları’nda yeni üretimine başlanmış olan Eloksal kaplama kollarımız sergilendi. Eloksal kaplamada 3 modelde akustik, bir modelde de normal pencere kolumuz üretime başlandı. Bu grupta kapı kolları Ocak 2023 itibariyle üretime alınmış olacak ve eloksal modellerin takımı kapı kolu olarak tamamlanmış olacak.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2023 yılı bizim hedeflerimizin gerçekleşmesinde ve farklılıklarımızın ortaya çıkmasında önemli bir yıl olacaktır. Windoform olarak yeni yatırımlar yapıldı ve bu yatırımlarla pazardaki hacmimizin büyümesini hedeflemekteyiz.  Üretim bandımızda otomasyonların devreye girmesi, makina parkımızın artması, yeni boyahanelerin devreye girmesi ile 2023 yılı üretimin ikiye katlandığı bir yıl olacaktır. Pazarda aranan bir firma olma amacıyla sürekli kendimizi yenilemekteyiz. Bu da hedeflerimizi sadece 2023 için değil, ileri yıllara dair sürekli büyütmektedir. Yeni yıla yeni ürünler ve yeni pazarlarda olma gayretimizi sürekli güncellemekteyiz. Takip eden değil, takip edilen bir firma olma hedefimizi gerçekleştirecek adımları sürekli güncel tutmaktayız

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

2023 yılının tüm yurdumuza ve ülkemizin için yararlı kim ne yapıyorsa hepsine hayırlı bir yıl olmasını diler, Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

Windoform to Double its Production and Reach New Markets in 2023

We had an interview with Windoform Sales and Marketing Manager Ümit AYHAN, in which we evaluated the Eurasia Window, Glass, Door, and Aluminum Fairs based on the contribution of fairs to export activities and received information about the 2023 targets.

windoform 80c

Powered by OrdaSoft!