Özgenç Makina, Avrasya Pencere, Cam ve Kapı Fuarları’nda En Yeni Modellerini Sergiledi

Özgenç Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serkan MIŞIL ile Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarları’nda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi edindiğimiz, fuara ilişkin değerlendirmelerini aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ozgenc makina 98a

Katılım sağladığınız Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarları’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Sektörümüzün en büyük, en kapsamlı ve dünyanın her yerinden katılımcıların ziyarette bulunduğu Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarları’nda her zamanki yerimizi aldık. Dünyanın birçok ülkesinden gelen ziyaretçi ve katılımcılarla her sene olduğu gibi yine bu senede oldukça başarılı bir fuar oldu. Özgenç Makina olarak yurtdışında birçok ülkeden müşterilerimiz bulunuyor. Hali hazırda 100’den fazla ülkede makinalarımız çalışıyor ve bu sayı her geçen gün çoğalıyor. Bu sebeple fuarın bizim için oldukça iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Balkan ülkeleri başta olmak üzere, Avrupa, Afrika ve Asya’dan gelen birçok ziyaretçiyi standımızda ağırladık. Yeni modellerimize ilgi oldukça yoğundu. Teknolojik olarak yenilikçi ve takip edilen bir firma olduğunuz zaman insanlar sizleri görmek için mutlaka ziyarette bulunuyor.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda 2 adet PVC ve 2 adet alüminyum profil işleme olarak 4 adet CNC işleme merkezi ve yine PVC ve alüminyum profil işleme üzerine 6 farklı modelimizle birlikte toplamda 10 adet makina sergiledik. TURBOCUT 500 ve TURBOCUT 400 PVC İşleme ve Kesim Merkezlerimiz, piyasadaki PVC işleme merkezi modelleri arasında kendisini kanıtlamış; kaliteli pencere üretimini minimum fire ve maksimum hız kombinasyonu sağlayan bir model olarak yine müşterilerimizin favorilerindendi. MRT 300 Alüminyum İşleme ve Kesim Merkezi modelimiz yeni ürün grubumuz arasında öne çıktı. Bu modelimiz, alüminyum profil işleme konusunda 200 mm x 250 mm ebatlarında profilleri 650 mm testeresi sayesinde rahatlıkla kesip, üzerinde 6 motor bulunan taret sistemi sayesinde istenilen açıda boşaltma ya da delik işlemini aynı kabin içerisinde yapabiliyor. En yeni modellerimizden biri olan MRT 600 PRO ise profilin 3 yüzeyinde de döner hareketli kafa sayesinde istenilen açıda boşaltma ve delik işlemlerini yapabilen, uç değiştirmeli Alüminyum İşleme Merkezimiz olarak ziyaretçilerimizden tam not aldı.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Ağırlıklı bayi ve distribütör görüşmeleri üzerinden bağlantılarımız oldu. Bunun yanı sıra direkt alım yapmayı planlayan son kullanıcı müşterilerimizle de birçok görüşme gerçekleştirdik. Bayilik ve distribütör ağımızı genişletmek üzere yeni oluşumlarımız olacak. Yeni pazarlara giriş yapıp kalıcı olabilmek adına önemli aşamalar kaydedeceğimize inanıyoruz.

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Genelde müşteriler fuarda tüm firmaları ziyaret eder ve sonrasında makine alımı için tercih edeceği firmayı belirler. Bu sene ise bu alışılagelmiş durumun dışarısında bir sene oldu. Fuarda anlaşmamızı tamamladığımız ve sözleşme imzaladığımız birçok müşterimiz oldu. Firma olarak kalite, üstün satış sonrası hizmetleri ve uygun fiyat kombinasyonunu en iyi şekilde yakaladığımız için müşterilerimizi satın alma noktasında çok düşündürmedi.  Fuarda satın alma yapan tüm müşterilerimiz daha öncesinde Özgenç Makina ile ilgili gerekli referansları aldıklarını ve iş birliği noktasında bizlere olan inançlarının zirve noktasında olduğunu belirttiler. Yine fuar sırasında edindiğimiz birçok bağlantı neticesinde uzun ömürlü olacağına inandığımız güzel bağlantılar kurduk. İleriki yılların planlaması için görüşmelerimiz tüm hızıyla devam edeceğine inanıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Fuarın sektörümüzün faaliyetlerine ivme kazandıracağına, küresel ticaret ağındaki konumumuzu daha da güçlendireceğine gönülden inanıyoruz. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Özgenç Makina Exhibited Its Brand New Models at the Eurasia Window, Eurasia Glass, and Eurasia Door Fairs

We interviewed with Serkan MIŞIL, the Board Chairman of Özgenç Makina, where we gained information not only regarding the activities they carried at the Eurasia Window, Eurasia Glass, and Eurasia Door Fairs, but also their opinions regarding the fairs as a whole.

Powered by OrdaSoft!