metal kimya lgoAvrasya’nın Dev Buluşması Metal Kimya’nın Yeni Pazar Hedeflerinin Altın Anahtarı Oldu

Yıldırım T. KALECİK ile firmanın geçmişten bugüne uzanan üretim ve ihracat faaliyetlerinden yola çıkarak Avrasya Pencere, Cam, Kapı ve Alüminyum Fuarları’nı değerlendirdiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

metal kimya 98a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli global firmalarda mühendis olarak görev aldım. Buradaki tecrübelerime istinaden piyasadaki arz ve talep ihtiyacını görüp 1999 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu olan eşim Emine KALECİK ile Metal Kimya firmasını kurmaya karar verdik.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Metal Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 1999 yılında bazı yurtdışı firmaların cam emaye ve kaplama ürünlerinin temsilcisi olarak kuruldu. Bu süreçte yaşanan müşteri tedarikçi sıkıntılarına çözüm arayışından yola çıkarak 2006 yılında Metal Kimya öz sermayesi ile daha önce ithal edilen cam emaye ürünlerini ülkemizde üretmeye başladı.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Temper cam emaye, termoplastik cam emaye, otomotiv lamine cam emaye ve organik boya ile kaplamalar başta olmak üzere geniş bir ürün çeşitliliğiyle üretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Köklü ve öncü bir firma olmanın avantajı ile yurtiçi ve yurtdışında hammadde sağlayıcılarıyla kuvvetli işbirliği içerisinde olmak üretim faaliyetlerimizi sürekli ve kaliteli kılıyor. Kendini yenileyen, iyileştiren, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştiren bir Ar-Ge ekibiyle çalışmak, teknik ekibimizin deneyimi ve satış sonrası hizmetlerimiz bizi başarıya ulaştırıyor. Bu etkenler de başarıyı garantiliyor.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Çözüm ortaklarımızı maliyet, kalite, Ar-Ge yeteneği, imalat yeteneği, teknik yetenek, teknolojik yetenek, performans geçmişi, yönetim yeteneği, işbirliği derecesi, finansal performans ve yakınlık derecesini değerlendirerek seçiyoruz. Çağımızın rekabet ortamında, etkin bir çözüm ortağı seçimi firmamız için başarıya ulaşmada önemli bir rol oynuyor.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamız farklı kıtalarda 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Avrupa, bizim için ana hedef pazar olmayı sürdürüyor. Bu sebeple yeni müşterilere cevap vermek ve hâlihazırda var olan portföyümüze yeni ürünler eklemek için bu pazara yakınlığımızı sürdürerek büyütmeyi amaçlıyoruz.

Katılım sağladığınız Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarları’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Fuarda farklı ülkelerden gelen çok sayıda ziyaretçiyle ürünlerimiz hakkında görüşmeler gerçekleştirdik. Sergilediğimiz görsel ürünlerimiz üzerinden çok olumlu tepkiler aldık. Bu olumlu tepkiler yeni pazar hedeflerinin anahtarı oldu diyebiliriz. 

metal kimya 98b

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda beyaz eşya, mobilya, inşaat, züccaciye ve otomotiv camı üretimi yapan sanayi sektörlerine hitap eden organik ve inorganik kaplamalı örnek ürünler sergiledik. Farklı uygulama tekniklerine ve spesifik özelliklere sahip ürünler yoğun ilgi gördü.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Yüksek üretim kalitemiz, yeni ürünlerimiz ve artan marka bilinirliğimizle yurtiçi ve yurtdışı pazarlarından aldığımız payı istikrarlı biçimde artırmayı hedefliyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Eurasia’s Giant Meeting Turned Out to Be Metal Kimya’s Golden Key for Its New Market Targets

We interviewed with Yıldırım T. KALECİK, in which we evaluated the Eurasia Window, Glass, Door and Aluminum Fairs on the basis of the company’s production and export activities from past to present.

Powered by OrdaSoft!