tasis logAsansör Sektörünün Çatı Kuruluşu TASİS Kuruldu

TASİS’in (Tüm Asansör Sanayi İşverenleri Sendikası) açılış töreni 15 Ekim tarihinde İstanbul Mövenpick Otel’de yapıldı.

 

 

 

 

tasis 79a

TASİS’in açılış törenine, TASİS yönetim kurulu ve üyeleri ile Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali OKUR, Afyon İl Genel Meclis Başkanı ve eski Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, TÜRKAK Ürün, Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanı Ahmet GÖZÜKÜÇÜK, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Levent TAŞ, BTSO Mesyeb Genel Müdürü Ramazan KARAKÖK, BTSO Mesyeb Asansör Test Merkezi Koordinatörü Salim Tolga SOĞUCAK, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD) yönetim kurulu üyeleri ile Otomatik Kapı Sanayici ve İş Adamları Derneği (OKSİAD) Genel Başkanı Erhan KARABAĞ ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Asansör Sanayicileri Derneği (ASSDER) üyeleri katıldı. Yaklaşık 400 davetlinin yer aldığı açılış töreni bir sinevizyon gösterisi ile başladı.

Asansör Sektörü Tek Çatı Altında

TASİS, 12 numaralı metal işkolunda, 43.29.01 numaralı “Asansörlerin, yürüyen merdivenlerin, yürüyen yolların, otomatik ve döner kapıların bakım ve onarımı dâhil kurulum işleri” alt sınıfında faaliyet gösteren işverenleri sendika çatısı altında toplayarak, asansör, yürüyen merdivenler, yürüyen yollar, otomatik ve döner kapıların montaj, bakım ve onarım alanlarında faaliyet gösteren işverenlerin ve işveren vekillerinin; çalışma ilişkilerinde mevzuat çerçevesinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, aralarında karşılıklı yardımlaşmalarını sağlamak ve bu sektörün daha verimli ve ahenkli çalışmasını hedef alıyor.

tasis 79b

Turgay KULUĞ: “Taban Fiyat ve Periyodik Kontroller Öncelikli”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TASİS Başkanı Turgay KULUĞ, sektör problemlerinin çok yoğun olduğunu; TASİS’in öncelikli çalışma konularının montaj, bakım ve onarım alanlarında faaliyet gösteren tüm firmalar için bakım fiyatlarına bir taban fiyat getirilmesi ve asansör periyodik kontrolünde yaşanan diğer sorunlar olduğunu dile getirerek sektör paydaşları ile uyumlu hareket edeceklerini ve yapılacak mevzuat çalışmalarında TASİS’in yoğun bir şekilde yer alacağını ifade etti.

Ersin DEMİRCAN: “Kongre, Seminer ve Çalıştaylara Ağırlık Vereceğiz”

TASİS Başkan Yardımcısı Ersin DEMİRCAN, TASİS’in tüm sektöre ve üyelere hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, TASİS’in kuruluş sürecini anlatarak sendikanın ülke genelinde teşkilatlanmasının önemini ifade etti. İl Temsilciliği Yönetmeliğinin Genel Kurul’da kabul edildiğini ve yakın zaman sendikanın tüm illerde İl Temsilciliği başvurularını değerlendireceğini ifade etti. İlerleyen dönemlerde sendikanın kongre, seminer ve çalıştaylara ağırlık vereceğini ve sektörle ilgili diğer tüm paydaşlarla dinamik bir iletişim içinde olunacağı belirtildi.

Protokol Üyelerine Plaket Verildi

Törene sponsor olan firma temsilcilerine ve katılan protokol üyelerine verilen plaket sonrasında diğer konuşmalar gerçekleştirildi. TÜRKAK ve İstanbul Ticaret Odası adına törene katılan temsilcilerde birer konuşma gerçekleştirerek kurumlarının TASİS ile iş birliği içinde hareket edeceğini ifade etti. Törene katılan OKSİAD Genel Başkanı Erhan KARABAĞ ise derneklerinin TASİS’e üye olarak katılacağını, bu konuda yönetim kurulu olarak karar aldıklarını ve TASİS ile üyelerin ticari ilişkileri, iş yaşamları, yenilikçi projeler ve iş birliği alanlarına yönelik istişare kanallarının açık olacağını ifade etti.

TASIS, the Umbrella Organization of the Elevator Industry, Has Been Established 

Opening Ceremony of TASİS (All-Elevator Industry Employers’ Union) was held at İstanbul Mövenpick Hotel on October 15th.

tasis 79c

Powered by OrdaSoft!